Як перевірити, чи перебувають військовозобов’язані українці у розшуку

0
Як перевірити, чи перебувають військовозобов’язані українці у розшуку
Військовозобов’язані можуть перевірити, чи не перебувають вони у розшуку, не лише у застосунку "Резерв+", а й у спеціальному сервісі на сайті Міністерства внутрішніх справ України.

Про це розповіла партнерка Attorneys at Law "Leshchenko, Doroshenko & Partners" Лідія Карплюк в інтерв’ю Главреду.

"На сайті Міністерства внутрішніх справ є сервіс пошуку осіб, які переховуються від органів влади, де також можна ввести дані та перевірити, чи розшукується особа. Але я припускаю, що може бути ситуація, коли під час перевірки особа себе тут не побачить, але насправді відомості в базу даних розшукуваних осіб будуть внесені. Тому спробувати перевірити можна, але стовідсоткової гарантії в точності результату пошуку немає", – пояснила адвокатка.

Вона додала, що більш точним способом є звернення до адвоката, який може надіслати адвокатський запит і отримати у відповідь офіційну інформацію про те, чи перебуває особа в розшуку в органах поліції.

"При цьому, якщо в мобільному застосунку "Резерв+" зазначено, що особа "в розшуку", то це не обов'язково вже розшук органами поліції. Можливий певний проміжок часу між тим, як внесли дані в ТЦК до їхньої бази даних (Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів "Оберіг"), і допоки дані про розшук подали до правоохоронців. Але одна база даних з часом все одно наздоганяє іншу", – зазначила адвокатка.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні