Яким буде листопад в Україні цього року: несподіваний прогноз

0
Яким буде листопад в Україні цього року: несподіваний прогноз
До України йде новий антициклон Xelat, а синоптики знову дивують прогнозами погоди.

Про це пише ТСН.

Коли будуть найтепліші дні
Синоптик Ігор Кібальчич каже, що погода по всій Україні протягом третьої декади жовтня визначатиметься впливом поля високого атмосферного тиску. Очікується переважання антициклону, в якому циркулюватиме тепла повітряна маса. І найтеплішими після 23 та 24 жовтня, будуть дні від 28 до 31 жовтня.

Синоптикиня Наталка Птуха зазначала, що не виключено, що від 20-х чисел жовтня температура підвищуватиметься й заморозки відступатимуть. Трохи зміниться й конфігурація повітряних потоків і дещо тепліша повітряна маса надійде до території нашої держави.

Також Птуха висловила сподівання, що принаймні буде без заморозків, або якщо й будуть, лише на поверхні ґрунту й досить локально. Водночас синоптикиня додала, що денні максимуми в ці дні нас можуть навіть порадувати.

Втім, +20 градусів в Україні вже не очікується. Хіба що на півдні ще може пригріти до +18.

Коли очікується пік тепла
А от в останні дні жовтня, приблизно від 28 числа, варто чекати на поступову перебудову синоптичних процесів над Європою. Очікується розвиток циклонів, які поступово рухатимуться у східному напрямку.

В Україні почне падати атмосферний тиск, а погода стане нестійкою. Пройдуть дощі, у південних областях місцями з грозами. Також посилиться вітер переважно південно-західного та західного напрямків. Водночас температура залишиться на попередньому рівні та перевищуватиме норму на кілька градусів.

Що буде у листопаді
Вже у п'ятницю, 1 листопада, теплі атмосферні маси поширяться майже на всю територію України, окрім крайнього заходу - Волині, Львівщини, Прикарпаття та Буковини. Водночас на півдні очікується аномально тепла погода - на Миколаївщині до +22, на Одещині - +20, в центральних областях - до +18. Прохолодніше буде у Києві та в східному і північному регіоні - до +16 градусів. Опадів не очікується. Схожа ситуація буде і 2 листопада.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні