У США заявили про можливість «прямих військових дій» в Україні

0
У США заявили про можливість «прямих військових дій» в Україні
Голова Комітету з розвідки Палати представників США Майк Тернер (штат Огайо) у середу заявив, що США повинні розглянути можливість вжиття "прямих військових дій", якщо північнокорейські війська вступлять у війну в Україні після того, як стало відомо, що тисячі солдатів із ізольованої країни знаходяться в росії.

Про це повідомляє Hill.

Раніше в середу Білий дім заявив, що, за оцінками Вашингтона, щонайменше 3000 північнокорейських військовослужбовців проходять навчання на військових базах у східній росії, з побоюваннями, що в кінцевому підсумку їх відправлять в Україну, щоб воювати разом із силами Кремля.

Міністр оборони Ллойд Остін заявив у вівторок, що США бачили докази того, що північнокорейські війська були на території колишньої радянської держави.

"Адміністрація Байдена-Гарріса повинна чітко дати зрозуміти, що вступ північнокорейських військ у цей конфлікт є червоною лінією для Сполучених Штатів", — сказав Тернер у заяві.

"Якщо війська Північної Кореї вторгнуться на суверенну територію України, Сполученим Штатам необхідно серйозно розглянути питання про вжиття прямих військових дій проти військ Північної Кореї", — додав він.

З початку до середини жовтня Північна Корея перекинула щонайменше 3000 солдатів на схід росії через кораблі з регіону Вонсан у Північній Кореї до міста Владивосток на сході росії, повідомив журналістам речник Білого дому з національної безпеки Джон Кірбі.

Потім солдати вирушили на три військові об’єкти на сході росії, де вони проходять базову бойову підготовку, сказав Кірбі.

"Ми ще не знаємо, чи вступлять ці солдати в бій разом з російськими військовими, але це, безумовно, викликає занепокоєння", — сказав він.

Він додав, що після завершення навчання солдати зможуть вирушити на захід Росії, а потім вступити в бойові дії проти українських військових, що "продемонструє зростаючий відчай росії у її війні проти України".

За словами Кірбі, США поінформували український уряд про ситуацію, включаючи наслідки такого кроку та те, як США можуть відреагувати.

Він також різко попередив, що якщо північнокорейські війська будуть використані проти України, "вони стануть законними військовими цілями".

"Якщо вони все-таки розгортаються, щоб воювати проти України, це чесна гра, це чесні мішені, і українські військові захищатимуться від північнокорейських солдатів так само, як вони захищаються від російських солдатів", – сказав він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні