Ілон Маск попросив послугу у путіна

0
Ілон Маск попросив послугу у путіна
Американський бізнесмен Ілон Маск від 2022 року регулярно спілкується з російським лідером володимиром путіним, зокрема на особисті теми. Раніше він казав, що говорив з очільником кремля лише раз.

Про це пише hromadske, посилаючись на Wall Street Journal.

За їхніми даними, розмови між Маском та путіним стосувалися особистих тем, бізнесу і геополітичної напруженості. Крім путіна, той мав розмови й з іншими високопоставленими російськими посадовцями, зокрема першим заступником глави адміністрації російського лідера Сергієм Кирієнком.

Так, путіна начебто навіть просив в американського бізнесмена не активувати його термінали супутникового зв'язку Starlink над Тайванем. У такий спосіб він хотів зробити послугу китайському лідеру Сі Цзіньпіну.

Журналісти зазначають, що Маск має доступ до певної інформації з обмеженим доступом завдяки своїм діловим контактам із військовими та розвідувальними відомствами США. Його компанія SpaceX у 2021 році отримала секретний контракт на суму 1,8 мільярда доларів і є основним постачальником ракет для Пентагону і NASA.

WSJ також зазначає, що про контакти Маска з кремлем, схоже, не знають в американському уряді. Сам же бізнесмен раніше казав, що його компанії «зробили для підриву росії більше, ніж будь-хто інший».

Водночас один зі співрозмовників видання стверджує, що уряд дуже залежний від технологій Маска, адже його SpaceX запускає на орбіту важливі супутники національної безпеки й транспортує астронавтів на Міжнародну космічну станцію.

Людина, із якою спілкувалися журналісти, визнала, що представникам уряду «не подобається», що путін і Маск можуть підтримувати контакти, однак адміністрація не висловлювала жодних претензій бізнесмену щодо можливих порушень правил безпеки.

Речник путіна дмитро пєсков казав, що той спілкувався з Маском один раз: вони обговорювали «космос, а також поточні та майбутні технології». Він заперечив, що путін або інші чиновники кремля ведуть із бізнесменом регулярні розмови.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні