Росіяни обіцяють гроші українським підліткам за диверсії

0
Росіяни обіцяють гроші українським підліткам за диверсії
Російські спецслужби вербують українських дітей для вчинення диверсій, обіцяють за це грошову винагороду, але не виплачують її.

Про це в етері Громадського радіо розповіла заступниця начальника департаменту комунікації Національної поліції України Юлія Гірдвіліс.

За її словами, починаючи з 2024 року, спецслужби рф проводять кампанію вербування жителів України, зокрема неповнолітніх, для вчинення кримінальних правопорушень, пов’язаних із заподіянням шкоди обороноздатності нашої держави. За це вони пропонують гроші.

Вербування відбувається, зокрема, через месенджери. Найчастіше — через Telegram. Людям, до прикладу, пропонують розклеїти листівки провокативного характеру, що дискредитують ЗСУ, або ж щось складніше, як підпал військового транспорту.

"Ці дії, звичайно, незаконні в будь-якому випадку. За їхнє вчинення відповідальність несуть як батьки, так і діти на загальних підставах, відносно віку, з 14 до 16 років, якщо вчинені злочини, відповідно до закону, підпадають під категорію тяжких", — каже спікерка.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні