Чому Польща відмовилася передавати зброю Україні

0
Чому Польща відмовилася передавати зброю Україні
Варшава не передаватиме Києву зброю, куплену за багатомільярдні контракти у Південній Кореї для потреб польської армії.

Про це на брифінгу для польських журналістів під час візиту до Південної Кореї заявив у пʼятницю президент РП Анджей Дуда, передає кореспондент Укрінформу.

"Не розглядається жодний сценарій, за яким ми комусь передаємо зброю, яку нещодавно купили за мільярди злотих з кишень польських платників податків. Ця зброя призначена для забезпечення безпеки та оборони Республіки Польща", - підкреслив Дуда, відповідаючи на питання, чи розглядається передача Польщею Україні купленої південнокорейської зброї, а західні союзники допоможуть заповнити прогалини через передану зброю.

Він визнав, що «про це його запитували українські партнери».

"Моя відповідь була однозначною: поки я президент, ми не можемо комусь передати ту зброю, яку ми закупили в останні роки для зміцнення безпеки Республіки Польща. Ще раз повторюю про мільярди доларів з наших спільних кишень, тому що це кишені платників податків", - наголосив президент РП.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні