На Місяці запустять систему зв’язку

0
На Місяці запустять систему зв’язку
Європейське космічне агентство (ЄКА) оголосило про запуск програми “Місячне світло” (Moonlight), спрямованої на створення супутникової системи навігації та зв’язку для Місяця. Програма передбачає розгортання групи з п’яти супутників на місячній орбіті до 2030 року.

Про це повідомляє news you.

Система "Місячне світло" складатиметься з одного супутника для високошвидкісного зв’язку і чотирьох навігаційних супутників. Вони будуть розміщені на стратегічних орбітах для покриття південного полюса Місяця – регіону, на який націлена більшість запланованих програм. Сузір’я під’єднуватиметься до Землі через три наземні станції, створюючи мережу передавання даних, що охоплює до 400 000 км.


Першим кроком проєкту стане запуск у 2026 році ретранслятора Lunar Pathfinder, розробленого британською компанією Surrey Satellite Technology. Він послужить прототипом і буде використаний для тестування. Планується, що перші послуги Moonlight почнуть надавати до кінця 2028 року, а до 2030 року система буде повністю введена в експлуатацію.

За прогнозами ЄКА, на два найближчих десятиліття заплановано понад 400 місячних місій, як державних, так і приватних. "Місячне світло" забезпечить їх надійним зв’язком із Землею і точною навігацією на місячній поверхні, що критично важливо для безпеки та ефективності операцій. Крім того, стандартна інфраструктури зв’язку біля Місяця істотно знизить вартість окремих місій.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні