Виплати за загиблого військового в Україні: чи зміниться розмір допомоги родинам в наступному році

0
Виплати за загиблого військового в Україні: чи зміниться розмір допомоги родинам в наступному році
Основна сума виплати для родин загиблих військових становить 15 мільйонів гривень, і ця сума залишатиметься фіксованою під час воєнного стану.

Про це пише Фокус.

У 2025 році в Україні сім'ї загиблих військовослужбовців зможуть розраховувати на грошові виплати, які можуть досягати 15 мільйонів гривень залежно від обставин загибелі. Для отримання цих коштів потрібно зібрати необхідний пакет документів і звернутися до відповідних органів. Про це йдеться в матеріалі видання"OBOZ.UA".

У 2025 році розміри грошових виплат для сімей загиблих військовослужбовців залишаться на рівні 15 мільйонів гривень до закінчення воєнного стану. Це рішення уряду України спрямоване на підтримку сімей тих, хто віддав своє життя на захист країни. Грошову допомогу зможуть отримати найближчі родичі загиблого військовослужбовця.

До таких осіб належать:

батьки загиблого;

подружжя (чоловік або дружина);

діти до 18 років (включно з усиновленими або зачатими до смерті військовослужбовця);

утриманці загиблого, які отримували від нього основну фінансову допомогу.

Право на отримання виплат також поширюється на повнолітніх дітей до 23 років, якщо вони є студентами і раніше отримували аліменти. Брати, сестри та онуки загиблого, які стали інвалідами до 18 років і перебували на повному забезпеченні загиблого, також можуть претендувати на грошову допомогу. Виплати діляться порівну між усіма законними членами сім'ї. Водночас родичі, які проживають за межами країни, або ті, хто був засуджений за державну зраду чи співпрацю з агресором, не мають права на ці виплати.

Основна сума виплати для сімей загиблих військовослужбовців становить 15 мільйонів гривень. Ця сума залишиться незмінною впродовж усього воєнного стану, і уряд зможе переглянути її лише після завершення цього періоду.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні