Контрнаступ української мови: про що каже омбудсмен

0
Контрнаступ української мови: про що каже омбудсмен
В умовах воєнного стану питання державної мови набуло ключового значення, а кожне українське слово – внесок у перемогу України.

Про це 27 жовтня заявив уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, вітаючи українців із Днем української писемності та мови.

«Сьогодні українська, маючи безпрецедентну суспільну підтримку, пішла у свій контрнаступ – вона на вустах мільйонів», – йдеться у дописі.

Кремінь зазначив, що це свято – важливий чинник консолідації українців, збереження культурної спадщини та зміцнення національної ідентичності.

Опитування, проведені влітку цього року, засвідчили, що 70,5% опитаних українців розмовляють вдома лише або переважно українською мовою. У 2015 році таких було 50%, а у 2006 році – 46%.

28 липня 2023 року президент Володимир Зеленський підписав указ про зміну дати святкування Дня української писемності та мови – з 9 листопада на 27 жовтня.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні