Які виплати може отримати військовий після звільнення із ЗСУ

0
Які виплати може отримати військовий після звільнення із ЗСУ
Під час звільнення військовослужбовець Збройних сил України має право на одноразову компенсацію у розмірі 50 відсотків місячної зарплати. У випадку звільнення за станом здоров’я розраховується без урахування вислуги років.

Про це повідомили у Міністерстві оборони.

Звільнення за станом здоров’я

Військовослужбовці, які звільняються з лав Збройних сил України, мають право на одноразову виплату.

Зокрема, якщо військовослужбовець звільняється за станом здоров’я, йому виплачується одноразова грошова допомога розміром 50 відсотків місячного грошового забезпечення за кожний повний календарний рік служби.

Звільнення з інших причин

Якщо ж військовослужбовець звільняється за віком, у зв’язку зі скороченням штатів або проведенням організаційних заходів, закінченням строку контракту, у зв’язку з прямим підпорядкуванням близькій особі, систематичним невиконанням умов контракту командуванням — виплата буде дещо відрізнятися.

Тоді компенсація розраховується у розмірі 50 відсотків місячного грошового забезпечення за кожний повний календарний рік служби за наявності вислуги десять календарних років і більше.

Така ж компенсація виплачується під час звільнення у зв’язку з настанням особливого періоду та небажанням продовжувати військову службу військовослужбовцем-жінкою, яка має дитину чи дітей віком до 18 років.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні