Як зупинити гавкіт собаки: про це ви точно не знали

0
Як зупинити гавкіт собаки: про це ви точно не знали
Всі собаки час від часу гавкають, що може дратувати їхніх господарів. Проте відомий експерт з поведінки собак Сезар Міллан поділився дивовижним трюком, який можна використати, аби ваш собака справді зупинився гавкати.

Про це пише УНІАН з посиланням на Best Life.

У своїх відео, які опубліковані у TikTok, Міллан зазначив, що зазвичай люди реагують неправильно, коли намагаються заспокоїти своїх домашніх улюбленців.

"Якщо ви належите до тих людей, які кажуть: "Все добре, все добре, все добре", коли ви починаєте дарувати ласку, ви будете заохочувати це <гавкання>", - пояснив він.

У наступному відео експерт розповідає, що така поведінка може створювати негативну енергію у тварини.

"Якщо ви намагаєтеся створити інтелектуальний момент і думаєте, що вони зрозуміють кожне ваше слово, цього не станеться. Ви обманюєте себе! Ви просто розмовляєте самі з собою", - сказав Міллан.

За словами фахівця, найкращий час для розмови з собакою - це коли він почуває себе спокійно та щасливо. Проте в ті моменти, коли він "нервує, невпевнений, напружений, боїться, розгублений, нещасний або хаотичний", слід використовувати мову тіла.

"Не гуманізуйте їх у цей час. Тому що все, що ви говорите, буде записано як те, що вони відчувають", - додав експерт.

Також Міллан поділився ще однією корисною порадою, яка може допомогти заспокоїти собаку:

"Коли ви тягнете повідець назад, ви утримуєте собаку в такому стані. Ось чому я торкаюся боків або різних ділянок", - зазначив він, ніжно натискаючи на спину та ребра собаки, забираючи у неї повідець.

Однак експерт визнав, що такий вид дресирування може бути складним для виконання, проте є одне рішення, яке може це полегшити.

"Завжди краще вчитися з чужим собакою, тому що у вас немає емоційної прив'язаності. Знаєте, найскладніше - це прив'язаність і відстороненість. Коли собака не прив'язаний до вас, тоді ви бачите логіку", - порадив він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні