Хто з українців зможе отримати нову виплату до 11 тисяч гривень

0
Хто з українців зможе отримати нову виплату до 11 тисяч гривень
В Україні цьогоріч запрацювала програма "Дитина не одна", вона надає фінансову допомогу сім'ям, які тимчасово приймають дітей, залишених без батьківського піклування. Розмір виплат становить 2,5 прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку і 3,5 для дітей з інвалідністю.

Про це повідомляє oboz.ua.

Раніше родини, що тимчасово приймали дітей до набуття ними статусу сироти, не отримували державної підтримки, що значно ускладнювало фінансовий тягар для малозабезпечених сімей.

Для багатьох бабусь або родичів, які намагаються допомогти дитині, витрати на утримання могли стати непідйомними, що іноді призводило до відправлення дітей в інституційні заклади. Завдяки програмі "Дитина не одна" такі родини тепер можуть розраховувати на фінансову підтримку від держави, що дозволить забезпечити дитину необхідними умовами для життя.

Як оформити виплати

Щоб отримати допомогу, родині, яка тимчасово влаштувала дитину, потрібно подати заяву до місцевого органу соціального захисту, ЦНАПу або виконавчого органу територіальної громади. Право на виплату мають особи, які постійно проживають в Україні та до яких тимчасово влаштована дитина за рішенням Служби у справах дітей.

Підставами для тимчасового влаштування можуть бути такі випадки:
-смерть одного з батьків або їхня недієздатність;
-перебування одного з батьків у тимчасовій окупації або полоні;
-визнання одного з батьків зниклим безвісти.

Допомогу також можуть отримати представники прийомних сімей або дитячих будинків сімейного типу, якщо дитина тимчасово перебуває в них. Виплати за програмою "Дитина не одна" визначаються на основі прожиткового мінімуму. Так, на кожну дитину, відповідно до вікової групи, нараховується:
-2,5 прожиткових мінімуми для дітей віком до 6 років, що становить 6407,5 грн, та 3,5 прожиткових мінімуми для дітей з інвалідністю – 8970,5 грн;
-2,5 прожиткових мінімуми для дітей від 6 до 18 років – 7990 грн та 3,5 прожиткових мінімуми для дітей з інвалідністю –11186 грн.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
16

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні