Виборчий детектив: «допомога» від Констанкевич чи «провокації» опонентів?

7
2
Виборчий детектив: «допомога» від Констанкевич чи «провокації» опонентів?
Треба визнати, що схема матеріального заохочення, яку застосовують «невідомі» люди на користь кандидатів від команди Палиці під час різних виборчих кампаній, працює досить непогано. Підтвердження цього – досі невідомо про жодну людину, яку притягнули до відповідальності.

Нагадаємо для тих, хто «не в курсі»: у мажоритарному окрузі №23 на Волині триває виборча кампанія напередодні довиборів у Верховну Раду. До цього округу належать Камінь-Каширський, Маневицький, Любешівський та Ківерцівський райони.

Загалом захотіли балотуватися 19 кандидатів, однак проявляють реальну активність Олександр Пирожик (ВО «Свобода»), Сергій Була (Радикальна партія), Тетяна Лишневець («Народний контроль»), Людмила Кирда (ВО «Батьківщина»), Федір Веніславський (самовисуванець), Юрій Кулачек («Соілдарність»), Ігор Рицко (самовисуванець) та Ірина Констанкевич («УКРОП»). Більше про загальний перебіг виборів можна прочитати у цьому матеріалі.

8 липня автор цих рядків написав про те, що «невідомі» люди представляються агітаторами Ірини Констанкевич та завдяки системі мережевого маркетингу пропонують виборцям гроші за голосування за неї. Як правило, нині йдеться про 200 гривень зараз та 200 або 400 гривень пізніше. Аби не втратити людину, складають навіть списки. Особливо надійним пропонують самим стати агітаторами а пропонувати гроші своїм близьким та друзям.

Проте у штабі кандидатки вже двічі «відхрестилися» від цих людей. Як ідеться у сьогоднішній (9 липня) заяві волинського осередку за підписом В’ячеслава Рубльова, «із різних населених пунктів, що знаходяться в межах виборчого округу № 23, від громадян до активу партії надходять повідомлення про те, що протягом останніх двох тижнів невстановлені особи, представляючись агітаторами від УКРОПу пропонують мешканцям гроші в обмін на голос за Ірину Констанкевич на виборах народних депутатів України 17 липня 2016 року. У зв’язку з цим повідомляємо, що ні представники партії, ні члени команди Ірини Констанкевич не займаються такою діяльністю, не надавали доручення іншим особам займатися такою діяльністю та жодним чином не причетні до вищезгаданої ситуації».

Прошу читачів звернути особливу увагу на оцю фразу: «…ні представники партії, ні члени команди Ірини Констанкевич не займаються такою діяльністю, не надавали доручення іншим особам займатися такою діяльністю…».

Як повідомляють люди, знайомі із процесом, справді ніхто і ніколи публічно не надавав доручення займатися «такою діяльністю» людям, які пропонують гроші за голоси. Офіційно у цій «невідомій» мережевій структурі людям виділяють гроші «на агітацію». А якщо хтось із них раптом «випадково» вирішить агітувати за допомогою грошей, від нього можуть просто «відмовитися», назвавши це все свавіллям, мовляв, «ми йому не казали таке робити, він – паршива вівця». Купувати голоси вчать лише за закритими дверима досить досвідчені люди, аби не було «витоків».

Активно розгорнути цю роботу сприяє рівень свідомості виборців. Адже для людей, які сприймають вибори наче формальність, а «всі політики однакові», рішення взяти «халявні» гроші виглядає дуже привабливо, особливо коли їх пропонує кума, сестра, сусідка чи ще хтось близький. Як повідомляють місцеві, 9 липня, наприклад, «грошові» агітатори за схемою КВДД (кампанія «від дверей до дверей») опрацювали села Суськ та Бодячів.

Сприяє цьому й імідж Ірини Констанкевич, адже вона безпосередньо досі публічно не втручалася у жодну із «брудних» справ у нашій області. Якби гроші пропонували за голос на користь одіозного комуніста Олександра Кононовича, бажаючих було б значно менше.

Також ефективно працює легальне надання допомоги від фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», адже штаб Ірини Констанкевич розміщує емблему фонду на білбордах а іншій агітпродукції, таким чином асоціюючи виділені фондом гроші і нею. Раніше я вже писав також про влаштовування УКРОПом масових гулянь на Ківерцівщині, які також працюють. Правило «хліба і видовищ» ніхто не відміняв.

Антон БУГАЙЧУК
(для «Волинь24»)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Жодних листів гупфу у Волинській області не надсилало,це провокація
Відповісти
Даний лист це фейк,та підробка,оскільки навіть фірмовий бланк головного управління виглядає по іншому
Відповісти
Люди! Не ведіться на такі листи це ПРОВОКЦІЯ! Ніхто нікому зменшувати пенсію не будк
Відповісти
крім того 28.06.2016- це вихідний день, тому жодних наказів Голова правління ПФУ видати не міг, це повна брехня та фейк, не вірте
Відповісти
тиждень тому Іра була в Хотишові. Давали по 200 грн., але не всім селянам.
Було велике обурення серед місцевих - чому одним дають, а іншим не дають...
Відповісти
Ніхто просто так не вкидує мільйони гривень у вибори, якщо не буде мати "прибуток" від депутатства. Робота народного депутата є приймання законів у ВР, а не благодійні подачки людям на окрузі. Народний депутат повинен у Києві зробити, щоб люди в Маневичах за свої гроші збудували дитячу плащадку чи купили дитячі путівки.
Відповісти
А чьо Саша одіозний???
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні