За стрілянину у Луцьку нардепу Лапіну загрожує максимум штраф

1
-2
За стрілянину у Луцьку нардепу Лапіну загрожує максимум штраф
Народного депутата України Ігоря Лапіна за стрілянину в Луцьку можуть лише оштрафувати.

Про це повідомили у прокуратурі Волині у відповідь на запит журналістів ВолиньPost.

Як відомо , 9-го червня, близько 8:15 в одному зі спальних районів Луцька двоє чоловіків намагалися вкрасти в Ігоря Лапіна барсетку, щоправда це їм не вдалося - нардеп почав стріляти.

Злочинців пізніше затримала поліція, проте зброї у них так і не знайшли.

В прокуратурі запевняють: досі проводять перевірку щодо цього інциденту.

"За результатами досудового розслідування буде вирішено питання про наявність в діях Лапіна І.О. ознак адміністративного правопорушення - порушення правил носіння та зберігання вогнепальної зброї", - йдеться у листі правоохоронців.

Натомість, адвокат Віктор Шевчук каже: в діях Лапіна наявні і ознаки ще одного правопорушення - кримінального. Дії Лапіна можна кваліфікувати за ознаками статті 37 Кримінального Кодексу України "Уявна оборона".

"Є ознаки як уявної оборони, так і ознаки адміністративного правопрорушення. Я припускаю, що це була уявна особорона, оскільки особа, яка перебувала в даній ситуації, конфлікті, не змогла адекватно сприйняти дійсність і прийняла рішення про застосування вогнепальної зброї. Це за умови, що в нападаючої сторони не було будь-якої зброї. Якби зброя була, то це могло б кваліфікуватися як необхідна оборона", - каже адвокат.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чого х.. Лапін має зброю? Можливо коли всі громадяни будуть мати право на зброю, то такі х.. як Лапін подумає перед тим як виймати свою пукавку!)) Це злі чорти!!! Та й взагалі, в Луцьку без причини нікого не чіпають......)))
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні