--> Чума свиней: волиняни мають отримати компенсацію за знищених тварин | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чума свиней: волиняни мають отримати компенсацію за знищених тварин

0
-1
Чума свиней: волиняни мають отримати компенсацію за знищених тварин
Власники свиней, чиїх тварин відповідно до протиепізоотичних заходів в області знищать під час карантину, повинні отримати компенсацію.

Про це запевнив перший заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук, - повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Нагадаємо, минулого тижня на Волині отримали офіційний висновок про те, що в 4 населених пунктах області – спалах африканської чуми свиней. У зв’язку з цим працівники Держпродспоживслужби разом з представниками місцевої влади, поліції та ДСНС розпочали карантинні заходи.

Крім знищення інфікованих тварин, ветеринари проводять огляд поголів’я свиней, яке утримується в прилеглих до місць спалаху населених пунктах. А на місцевих ринках у Любешівському та Ратнівському районах пропонують заборонити продаж м’яса свинини.

До слова, в замороженому м’ясі вірус АЧС може зберігатися до 3 років.

Худобу, яку ветеринари змушені знищити, умертвивши і спаливши, має оглядати спеціальна комісія і складати відповідні акти, повідомив Сергій Кошарук. На підставі цих документів власникам тварин мають виплатити компенсацію з резервних фондів державного чи місцевого бюджетів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні