На Волині землям не вистачає води

0
1
На Волині землям не вистачає води
Про майже нульову наявність вологи в орному шарі ґрунту повідомляють синоптики, а дощі, що нещодавно випали, не дали необхідного ефекту.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації 26 вересня, - повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

Директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко повідомив, що за інформацією обласного гідрометеоцентру сьогодні на полях області спостерігають так звану ґрунтову посуху, адже наявність вологи в орному шарі ґрунту майже нульова. Дощі, що пройшли наприкінці минулого тижня, до того ж, не у всіх районах, принесли лише 5,8 міліметра опадів за місячної норми 55 міліметрів.

Попри природно-кліматичні умови, господарники усе ж намагаються вкластися в оптимальні терміни посіву озимини.

Наразі озимої пшениці посіяли на площі 30 тисяч гектарів, або 22%, озимого ячменю – 4 тисячі гектарів, або 75%, жита – майже 20 тисяч гектарів, що є найвищим показником серед усіх областей.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні