--> Скільки вартує підготувати машину до зими | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Скільки вартує підготувати машину до зими

0
2
Скільки вартує підготувати машину до зими
Перші опади в Україні показали, що дорогами їздять не лише не підготовлені водії, а й автомобілі. Через це кількість заторів та аварій одразу збільшилась, - пише Канал новин 24.

За даними поліції, з першим снігом кількість аварій на українських дорогах збільшилась удвічі. А все – через слизькі дороги та наморозь на склі.

Водій з 20-літнім стажем Роман Каракуля радить ретельно готувати своє авто до зими. За його словами, головне – вчасно "перевзути" автівку. А ще залити антифриз та збалансувати колеса.

"Я відкатав диски, тому що вони були трохи деформовані. Потім я ще зробив балансування та поставив шину. Заміна всіх чотирьох коліс обійшлась десь в 1110 гривень, – сказав Роман.

Окрім цього, чоловік обробив свою автівку воском. Це коштувало ще 200 гривень.

Експерти також радять ретельно оглянути машину, аби все працювало бездоганно.

Коли середньодобова температура опускається менше 8 градусів тепла, вже треба переходити на зимову покришку. Треба повністю підготувати автомобіль до зими з тієї причини, що вночі є заморозки. Тому омивач може підмерзати, – зауважив автомеханік Валентин.

Заміна омиваючої рідини, перевірка ходової частини, двірників, регулювання світла фар та заміна гуми коштуватиме в середньому тисячу гривень. Це на 200-300 гривень більше, ніж торік.

Фахівці стверджують, що, крім підготовки свого автомобіля, водію треба налаштуватись психологічно.

Найголовніше для водія – перелаштуватися на зимовий стиль водіння, тому що гальмовий шлях автомобіля збільшується. Експлуатація автомобіля повинна бути більш обережною, без різких рухів, щоб це не призвело до заносу або ДТП, – підкреслив автомеханік.

Юристи теж закликали водіїв вчасно міняти гуму. Адже це не лише безпека, а й вимога закону.

В правилах дорожнього руху чітко вказано, що водії повинні поміняти гуму на зимову. Та відповідальності за таке порушення в Україні поки немає, на відміну від європейських країн, – пояснив юрист Лаврентій Царук.

Дійсно, українські водії можуть не боятися штрафу за відсутність зимової гуми, але тоді й на відшкодування збитків внаслідок аварії теж можуть не розраховувати. В такому випадку гроші страхові компанії не виплачують.

Теги: авто, сервіс
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні