Підсумок головних подій в Україні і світі: 5 листопада 2016

0
-9
Підсумок головних подій в Україні і світі: 5 листопада 2016
НАБУ розпочало перевірки електронних декларацій посадовців, які задекларували великі суми готівки, на предмет корупції. Про це директор НАБУ Артем Ситник повідомив під час відкритої дискусії на тему: «Особливості діяльності НАБУ та міжнародний досвід боротьби з корупцією».

«Якщо будуть якісь заяви, звернення з приводу того, що у певних деклараціях є ознаки незаконного збагачення чи внесення завідомо недостовірних даних у цю декларацію, ми буде їх перевіряти, і зараз в принципі по багатьом деклараціям ця перевірка вже запущена», - сказав Ситник.


Служба безпеки України заборонила в'їзд в країну близько 140 російським діячам культури. В СБУ зазначили, що 50 представників російської культури потрапили до цього списку з грудня минулого року.


На кордоні з Польщею сьогодні, 6 листопада в чергах застрягло 700 автомобілів. Найбільша черга спостерігається в ПП «Ягодин – авто» - 180 автомобілів. У пункті «Рава-Руська» чекали оформлення 150 автомобілів, в пунктах «Устилуг» - 120 та «Смільниця» – 80 автомобілів.


На Закарпатті затримали 22 нелегалів, які намагалися потрапити до ЄС. У затриманих не було документів, проте вони пояснили, що є громадянами В'єтнаму, Афганістану, Ірану, Індії та Пакистану та хотіли потрапити до країн ЄС.


У Краматорську евакуювали людей із залізничного вокзалу у зв’язку із повідомленням про «замінування» будівлі вокзалу. У ньому зазначається, що будівлю оточили правоохоронці, пасажирів та персонал «Укразілізниці» було евакуйовано.


Двоє українських військових загинули в зоні АТО. У Міноборони заявили, що причиною смерті двох українських військових в ніч з 1 на 2 листопада в зоні проведення АТО стала детонація боєприпасу.


За минулу добу на Донбасі російсько-окупаційні війська 38 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників. Найбільше порушували режим припинення вогню на Маріупольському напрямку - 25 разів.


Адвокат Марк Фейгін у п'ятницю провів одиночний пікет на підтримку українського журналіста Романа Сущенка біля будівлі ФСБ в Москві.

Пізніше сам Фейгін повідомив, що акція закінчилася благополучно.

«Все обійшлося. Зі мною розмовляли поліцейські, оперативники ФСБ, співробітники ДПС. Шкода Бортніков (директор ФСБ - ред.) не вийшов», - написав адвокат в twitter.


У житлових кварталах Багдада прогриміли вибухи. В результаті у місті загинули 10 осіб, ще 37 отримали поранення.


В Індійському місті Кашмір щонайменше 30 осіб дістали поранення під час сутичок між урядовими силами і учасниками похоронної процесії.

Поліція і солдати завадили ході людей, які несли тіло хлопчика-підлітка, сім’я якого стверджує, що він помер від тортур в поліції в Шрінагарі, головному місті в Кашмірі.

За словами очевидців, сотні молодих людей кидали каміння в солдатів, в той час як інша група людей обрала інший маршрут для похоронної процесії.


Біля берегів міста Амальфі італійської провінції Салерно в четвер, 3 листопада, пронісся водяний смерч. Туристи і місцеві жителі, які знаходилися в цей момент на узбережжі, зняли буйство стихії на відео. Дані про пошкодження і постраждалих не надходили.


Джерело: УНІАН.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні