Два штати можуть вплинути на результат виборів у США, - ЗМІ

0
0
Два штати можуть вплинути на результат виборів у США, - ЗМІ
Американці у вівторок вибирали між основними кандидатами в президенти на виборах, за результатом яких стежить весь світ і чий результат можуть визначити виборці штатів Флорида і Північна Кароліна.

Про це пише Reuters.

Десятки мільйонів громадян 325-мільйонної країни вже проголосували достроково. Вибори в США проводяться в два етапи: на підставі волевиявлення виборців буде голосувати колегія виборців, де голоси розподіляються пропорційно представництву кожного штату в Конгресі. Для перемоги кандидату потрібно набрати 270 голосів з сукупних 538-ми.

Передвиборчі опитування віддавали перевагу 69-річній Клінтон. Недільний повідомлення ФБР про припинення розслідування щодо використання нею приватної електронної пошти під час перебування держслужбовця заспокоїло інвесторів та відгукнулося зростанням по всьому світу ринків. Раніше - побоювалися перемоги непередбачуваного 70-річного Трампа, який увірвався в президентську гонку без досвіду публічної політики.

Найраніше стануть відомі "досягнення" кожного з кандидатів в тих штатах, де Клінтон і Трамп зробили відчайдушні спроби збільшити популярність на фініші кампанії: Північній Кароліні та Флориді. У цих штатах Трамп різко скоротив відставання від суперниці.

Упевнена перевага Клінтон на виборах загрожує підірвати контроль республіканців над Сенатом: американці вибирають сьогодні 34 сенаторів в складається з 100 членів палати конгресу. Однак в Палаті представників, яка налічує 435 місць, як очікується, більшість залишиться за Республіканською партією.

У разі перемоги Клінтон, в 1993-2001 роках - перша леді США, стане першою жінкою-президентом в історії країни.

Радники Трампа впевнені, що незважаючи на опитування, його шанси на перемогу, як і раніше високі. Як приклад, вони наводять підсумок річного референдуму в Великобританії, який став сюрпризом для соціологів всього світу. Тоді, порівняно невелика перевага в голосах обернулася рішенням вийти з ЄС, що потрясло світову економіку і посіяло сумніви в єдності Заходу.

"Ми є свідками історичного моменту гігантських масштабів", - сказав функціонер виборчого штабу Трампа Дейв Бос.

(Стів Холланд за участю Емілі Стівенсон і Аманди Бекер. Переклад і текст Дениса Дьомкін)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні