--> Луцькі депутати - проти виділення 2-х мільйонів на святкування | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Луцькі депутати - проти виділення 2-х мільйонів на святкування

0
11
Луцькі депутати - проти виділення 2-х мільйонів на святкування
Бюджетна комісія міськради не підтримала проект програми культурно-мистецьких заходів, на які просили виділити понад 2 мільйони гривень.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 28 листопада, - повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

Депутати вдруге розглянули проект програми фінансування культурно-мистецьких та культурологічних заходів у місті Луцьку на 2017 рік. Нагадаємо, що під час минулого засідання комісії депутати просили надати порівняльну таблицю заходів, які були профінансовані у 2016 році та запланованих на наступний рік. Так, обсяг програми у 2017 році становить 2,38 мільйона гривень, що вдвічі більше, ніж коштувала аналогічна програма цьогоріч (1,104 мільйона).

Начальник управління культури міськради Тетяна Гнатів пояснювала, що наступного року з’явиться низка нових заходів та фестивалів. Втім, сумніви депутатів викликало і збільшення фінансування тих фестивалів, які відбувалися цьогоріч.

До прикладу, голова комісії Павло Данильчук поцікавився, чому у 2017 році на 40 тисяч гривень підвищиться фінансування етно-фестивалю «Великдень у Луцьку» (цьогоріч на фестиваль витратили лише 10 тисяч гривень, у 2017 році просять виділити 50). Тетяна Гнатів повідомила, що планують масштабне театралізоване дійство з залученням максимальної кількості учасників, що потребуватиме встановлення сцени на Театральному майдані, планують благодійні заходи для дітей-сиріт та дітей учасників АТО.

Також сумніву піддавали доцільність витрат на фестиваль «Солом’яне диво» (100 тисяч гривень), проведення конкурсу зі створення гімну міста (50 тисяч), заходів з нагоди Дня Незалежності та Дня міста (150 тисяч) тощо.

Член комісії Олександр Кравченко пропонував визначити обсяг програми у межах 1,6 мільйона гривень, однак цю пропозицію члени комісії не підтримали. Своєю чергою, депутат Сергій Була стверджував, що під час війни не варто збільшувати фінансування відпочинкових заходів. Член комісії Борис Смаль на це зауважив, що не доцільно економити на тих заходах, які пов’язані з духовністю.

Депутати та очільниця управління культури так і не змогли дійти згоди щодо фінансування передбачених у програмі заходів, тож проект програми члени комісії не підтримали.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні