В історичній частині Луцька хочуть збудувати ще один офісний центр

0
-3
В історичній частині Луцька хочуть збудувати ще один офісний центр
У разі втілення проекту будівництва торговельно-офісного центру на вулиці Лесі Українки доведеться виселити мешканців декількох квартир житлового будинку.

Депутати розглянули проект рішення про надання ПП «КИЙ-Х» дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) на вулиці Лесі Українки, 19а (площею 0,0112 гектара), - повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

Представниця ПП «КИЙ-Х» Ярослава Поліщук повідомила, що підприємство просить надати в оренду ділянку, де планують побудувати торговельно-офісний комплекс. Надали два ескізи забудови, жоден з яких, втім, не отримав схвалення депутатів міськради.

Так, перший варіант полягає у відселенні мешканців декількох квартир сусіднього житлового будинку і підприємство готове вирішити питання відселення, надавши інше житло мешканцям. Другий варіант полягає в тому, що у суміжному будинку доведеться перекрити вікна.

Оскільки окрему будівлю на ділянці не можна зводити за нормами, адже площа надто мала, торговельно-офісний центр планують зробити суміжним з сусіднім будинком. Забудовник готовий врахувати побажання архітектурної ради.

Секретар міськради Юлія Вусенко зауважила, що споруда перебувала у підприємства в оренді, але до цих прав підприємство поставилося неналежно, не вклавши коштів та не змінивши об’єкт. Тому депутати зараз не підтримують надання ділянки в оренду.

Голова фракції «УКРОП» Ігор Поліщук зауважив, що ділянка входить в зону регульованої забудови, історичний ареал міста. На його думку, таких забудов у межах вулиці Лесі Українки бути взагалі не повинно.

Будівля створюватиме незручності мешканцям сусідніх будинків, а також не вирішене питання під'їзду – невідомо, де ставитимуть авто працівники майбутнього офісного центру. Він порадив тим, хто розроблятиме проект, порадитися з міською спілкою архітекторів, узгодивши з ними питання. Існуючий проект депутат назвав неприпустимим.

У підсумку, проект рішення вирішили наразі зняти з розгляду депутатів. Повернутися до нього планують під час наступної сесії, довивчивши питання.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні