--> Чи є життя після виборів: куди подівся луцький електробус | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чи є життя після виборів: куди подівся луцький електробус

1
-1
Чи є життя після виборів: куди подівся луцький електробус
Більше року тому у Луцьку урочисто випустили на маршрут №2 перший в Україні електричний автобус. Обіцяли, що він і екологічний, і економічний, адже проїзд у ньому коштував всього 1, 5 гривні.

Однак, вже за кілька тижнів диво-транспорт зійшов з маршруту і відтоді його ніхто з лучан не бачив. Власники ж кажуть, що це був тестовий варіант електричного автобуса.

Директор ТОВ ВТП «Санрайз» ЛТД Юрій Девіцький в коментарі «Волинь24» зізнався, що автобус їздив містом недовго, бо був лише тестовим варіантом такого виду транспорту. Наразі на підприємстві заключили меморандум з Київським політехнічним інститутом про спільне доопрацювання проекту.

«Це не той автобус, який може їздити містом, бо він відповідає євростандартам лише в частині екології, а от решта речей, наприклад салон, поки не дотягують. Цей автобус, м’яко кажучи, ще сирий для використання в плані електроконструкцій, там дороблюються двигуни, акумулятори», - каже перевізник.

З його слів, саме цей автобус курсувати містом не буде, мовляв він лише база для майбутніх розробок. Натомість машину використовують для службових поїздок.

Директор «Санрайзу» додав, що підприємство свого часу придбало ще один автобус, аби згодом переробити його на електричний, однак на це потрібні чималі кошти.

«А зараз дуже низькі тарифи, які не дозволяють займатись такими розробками», - підкреслив Юрій Девіцький.

Нагадаємо, луцькі перевізники просять підняти вартість проїзду в маршрутках до 4,5-5 гривень.

Зауважимо, що перший в Україні електричний автобус запустили на маршрут у Луцьку 24 вересня 2015 року. Тоді презентувала унікальний транспортний засіб засновниця підприємства «Санрайз» Олена Голєва, яка на той час також була депутатом міської ради та кандидатом у міські голови.

Втім, вже після місцевих виборів, які відбулись 15 жовтня, автобусу на маршруті ніхто не бачив.

Передрук заборонений
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Наша влада вміє посмішити людей!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні