В Україні знову дорожчатимуть ліки

0
5
В Україні знову дорожчатимуть ліки
Економіст Олександр Охріменко заявив, що ціни на ліки в Україні продовжать дорожчати. В результаті протягом року їх вартість може збільшитися до 50%, - пише golos.ua.

У той же час, за словами президента Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів Віктора Сердюка, ціни на ліки ростуть через податки на ліки, що призводить до зубожіння населення.

«Після того, як був введений податок ПДВ на ліки і податок на імпорт, держава наживається на бідних і хворих українців. За рахунок цих податків медикаменти є дуже дорогими. У підсумку українці переплачують за ліки 20% », - сказав Сердюк.

Експерт відзначає, що ціни на медикаменти збільшуватимуться залежно від зростання інфляції в країні.

Нагадаємо, в Україні продовжують рости продажі ліків через аптеки, повідомляє аналітична компанія «Бізнес кредит».

За 11 місяців 2016 року аптечні продажу в грошовому вираженні зросли на 21% в порівнянні з аналогічним періодом 2015 року - до 51,073 млрд грн. При цьому зростають продажі і в натуральному вираженні. За вказаний період аптечні продажі збільшилися на 12% - до 1,289 млрд упаковок.

За даними компанії роздрібні продажі лікарських засобів в січні-листопаді в грошовому вираженні зросли на 20% - майже до 41,778 млрд грн, в натуральному вираженні - на 12%, до 798 млн упаковок. Якщо взяти показники листопада 2016 року, то аптечні продажу ліків зросли на 24% в порівнянні з листопадом 2015 року - до 4,361 млрд грн.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні