ТОП-5 найгучніших пограбувань волинських банків

0
0
ТОП-5 найгучніших пограбувань волинських банків
Резонансна спроба пограбування одного із луцьких відділень «Приватбанку» у ніч із 27 на 28 січня закінчилася перестрілкою, непідірваною гранатою та двома пораненими і затриманими зловмисниками.

Та, на жаль, не всі пограбування банківських установ закінчувалися для волинських правоохоронців арештом злодіїв. Видання «Волинь24» вирішило пригадати найбільш резонансні пограбування банків, які відбулися на Волині.

СЕЙФ?.. – ЛЕГЕНЬКО!

У жовтні 2007 року невідомі пограбували філію «Ощадбанку» на вул. Привокзальній у Луцьку. Злодії викрали 300-кілограмовий сейф, в якому знаходилось понад 30 тисяч гривень.

Філія банку орендувала дві кімнати першого поверху відділення «Укрпошти». Сховище не було обладнане сигналізацією і кнопкою виклику. Навіть охоронця уночі не було.

Десь о четвертій ночі троє або четверо грабіжників перекусили обценьками навісний замок на вхідних дверях та почали обшук приміщення. За словами правоохоронців, нападники працювали спокійно, не поспішали.

Під вікном знайшли броньований сейф. Той не відкривався, тому грабіжники забрали його з собою. Уранці на роботу прийшли працівники банку й застали навстіж відчинені двері.

ОБКРАДЕНА «МРІЯ»

На початку 2007 року сталося іще одне резонансне пограбування: на околиці Володимира-Волинського троє озброєних чоловіків пограбували філію банку «Мрія». Нападники змусили касирів відчинити сейф і викрали понад 120 тис грн і близько 30 тис доларів.


Перед закінченням робочого дня четверо працівників філії банку на вул. Луцькій почали готуватися до інкасації. Працювали без охоронця, бо в приміщенні була сигналізація Державної служби охорони. У невеличкій залі нікого з клієнтів не було. Раптом у вхідні двері вдерлися троє чоловіків у вʼязаних спортивних шапках із прорізаними отворами для очей. Один залишився пильнувати вхід, а двоє підбігли до розгублених касирів.

«Всем ложиться на пол!» – прокричав один із них і вийняв пістолет із кишені шкірянки. Почав погрожувати касирам. Змусив працівників лягти на підлогу обличчям униз біля банківських столів.

Керуючого філією поклали на килим у його кабінеті. Потім грабіжники підняли одного з касирів і під дулом пістолета наказали відкрити сейф. Перелякана жінка скорилася. Двоє нападників вичистили сховище.

Коли сейф спорожнів, грабіжники наказали працівникам філії протягом півгодини не рухатися. А самі поодинці вибігли з приміщення. За мить прибули охоронці, однак схопити злочинців не вдалося.

НА ЗАВОДІ

На початку лютого 2009 року зловмисники напали на банківське відділення, що було розташоване у приміщенні пластмасового заводу на вул. Рівненській у Луцьку.

До банку зайшли двоє молодих чоловіків, в одного з яких у руках був предмет, схожий на пістолет.

Другий, його спільник, перестрибнув через огорожу каси і, погрожуючи фізичною розправою, запропонував касирці видати йому гроші. Забравши близько 50 тис грн, нападники зникли з місця пограбування, направившись в сторону просп. Відродження.

Очевидці заявляли, що злочин організував хтось «із своїх», хто добре орієнтується на місцевості та знав, де було розташоване невелике відділення банку.

НАЛЯКАЛИ НОЖЕМ

У травні 2010 року двоє невідомих у медичних масках і рукавичках пограбували відділення банку «Фінанси і кредит» на просп. Відродження у Луцьку.

Грабіжники увірвалися до установи, один із них встав на коліно іншому і перескочив через невисоку перегородку до каси. Погрожуючи ножем касиру, сказав видати усі наявні гроші.

Таким чином грабіжники забрали гривні, євро і долари на загальну суму близько 400 тис грн.

«ХВИЛИННЕ» ПОГРАБУВАННЯ

На початку лютого 2011 року двоє грабіжників обібрали відділення банку за одну хвилину.


Близько 16.00 двоє чоловіків у масках забігли у відділення «Приватбанку», що на вул. Конякіна, оглушили охоронця, розтрощили скло однієї із кас та погрожуючи пістолетом, забрали гроші. Здобиччю нападників стало 140 тисяч гривень, 8 тисяч доларів та 2 тисячі євро.

На момент нападу у відділенні було біля семи працівників банку.

Охорона прибула через 5 хвилин, проте злочинців оперативно затримати не вдалося.


Відео з камери спостереження

Людмила ЯВОРСЬКА («Волинь24»)

Передрук заборонений
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні