Волинський УКРОП вимагає перевірити видачу дозволів на торгівлю з ЛНР і ДНР*

0
-3
Волинський УКРОП вимагає перевірити видачу дозволів на торгівлю з ЛНР і ДНР*
П’ятитисячний мітинг на підтримку економічної блокади тимчасово окупованих районів Донбасу відбувся 21 лютого поблизу будівлі Верховної Ради.

Акцію ініціювали представники «Українського об'єднання патріотів – УКРОП».

До неї приєдналися представники партії з різних куточків України, волонтери, ветерани АТО, матері полонених українських військових, народні депутати.

"Торговельна блокада – це гостра форма протесту нашого суспільства проти двуликості влади. Соціологічні опитування показали, що 2/3 громадян за такі радикальні заходи. Тому, що люди обурені до краю тотальною брехнею, політичною безпорадністю, корупцією і неминучою економічною кризою. Усе, що виборювалося на Майдані, торгівлею з окупантами влада знецінює і оскверняє. Тому як людина, якій виборці делегували право відстоювати їхні інтереси, я теж за економічну блокаду шляхів торгівлі з окупантами, де зиск мають обидві сторони, але програє народ і наша країна", - пояснила свою позицію народний депутат від УКРОПу Ірина Констанкевич.

Голова Волинського УКРОПу, голова фракції «УКРОП» у Волинській облраді Вячеслав Рубльов під час мітингу наголосив, що допоки в Україні будуть такі Міністри енергетики і вугільної промисловості як Ігор Насалик, який підтримує торгівлю з окупованими територіями, доти українці і волиняни, зокрема, зустрічатимуть з війни загиблих бійців.

"Ми повинні все зробити, щоб очистити владу від цих людей, які за наш із вами рахунок наповнюють свої кишені і забирають у нас патріотів. Це злочин проти народу, коли шахти на Волині і Львівщині закривають і купують вугілля у терористів", – переконаний Вячеслав Рубльов.

Учасники мітингу наполягали на якнайшвидшому ухваленні законопроекту про статус окупованих територій, який покладе край економічним взаєминам Києва з окупантами. Крім того, вимагали невідкладно внести до порядку денного парламенту та розглянути проект постанови про створення Тимчасової слідчої комісії, яка перевірить законність видачі дозволів на торгівлю України з непідконтрольними районами Донецької та Луганської областей.

За словами голови політради УКРОПу, народного депутата Тараса Батенка, за 3 роки конфлікту було видано понад 97 тисяч дозволів на торговельні операції з окупантами.

Планується, що обидва документи можуть внести до порядку денного засідання Верховної Ради вже цього тижня. Якщо ні, – в УКРОПі не відкидають блокування трибуни парламенту.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні