Біля луцького «Будинку з химерами» хотіли відкрити рибний ресторан

3
-12
Біля луцького «Будинку з химерами» хотіли відкрити рибний ресторан
В одному з найбільш відвідуваних місць Луцька – поблизу будинку скульптора Миколи Голованя хотіли відкрити рибний ресторан.

Про це в інтерв’ю «Волинським новинам» розповів архітектор Олександр Балан.

На думку архітектора, аби розвивати туризм у Луцьку, в першу чергу потрібно подбати про комфорт, безпеку та враження гостей.

«Луцьк – місто, порівняно, дуже дешеве. Коли приїжджають до мене гості з Києва чи Дніпра, і бачать рахунок з доволі непоганих ресторанів - вони сміються, бо в них все втричі дорожче. І це туристичний плюс. Але такі заклади мають бути в Старому місті. Натомість, там єдиний дорогезний ресторан…», - зізнається Олександр Балан.

Одна з ідей у цій галузі в архітектора виникла під час проектування вулиці, що веде до будинку луцького скульптора Миколи Голованя. Останній – один із найбільш відвідуваних туристичних об’єктів.

«Закінчується ця вулиця на березі річки Стир, де ми облаштували невеликий майданчик з автостоянкою. Тоді ж виникла думка розмістити там ресторан на воді: задекорувати річкову баржу під колісний пароплав, зробивши там рибний ресторан, адже у цьому випадку земельні питання для розміщення об’єкту - неактуальні. Каналізаційний колектор та водопровід в цьому районі дають можливість підключити такий об’єкт до мереж на березі», - поділився ідеєю Балан.

«Але ця ідея поки що не знайшла інвестора, хоча розмови з начальником відділу туризму Луцької міської ради на цю тему нами велися», - додав він.

«Заповідник, Старе місто - повинні функціонувати. Там повинні бути люди, рух та життя. Туди треба «заманювати» підприємців», - резюмував архітектор.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-12

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Таки-Да!
Відповісти
Шикарна ідея. Шкода що не реалізована.
Відповісти
Цікаво, а хто і як і де шукає інвестора? Я впевнена якби міська рада, а точніше відділ, який цим повинен займатися був в ногу з часом, то інвестора б знайшли.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні