Луцькі чиновники бояться віддавати дітей з неблагополучних сімей дідусям та бабусям

0
7
Луцькі чиновники бояться віддавати дітей з неблагополучних сімей дідусям та бабусям
У луцькій мерії сумніваються, чи варто передавати дітей з неблагополучних сімей під опіку їхніх дідусів та бабусь, адже останні якраз і виховали їх недобросовісних батьків.

Про це стало відомо 23 лютого під час засідання Луцького міського виконавчого комітету.

Начальник міської служби у справах дітей Федір Шульган розповів, що на початку 2017 року на обліку у Луцьку перебувало 49 дітей-сиріт та 105 дітей, позбавлених батьківського піклування.

Більшість з цих дітей влаштовані під опіку та піклування, п’ятеро – живуть в прийомних сім’ях, десять – в дитячих будинках сімейного типу, 15 – в державних дитячих закладах, лише одна дитина – в сім’ї родичів.

Федір Шульган зазначив, що при влаштуванні дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до сімейних форм виховання служба намагається дотриматись принципів родинності.

Так, брати і сестри влаштовуються разом, перевага надається кандидатам в опікуни, піклувальникам з числа близьких родичів дитини.

При цьому чиновник зауважив, що часто виникають сумніви, чи варто віддавати дітей, чиї батьки, позбавлені своїх прав, під опіку дідусів та бабусь.

Адже останні якраз виховували батьків, які не впорались із власними обов’язками.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні