--> Великобританія почала вихід з ЄС | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Великобританія почала вихід з ЄС

0
-1
Великобританія почала вихід з ЄС
Постійний представник Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Тім Барроу передав президенту Європейської ради Дональду Туску лист про офіційний початок процедури виходу Британії зі складу Європейського Союзу відповідно до 50 статті Договору про ЄС.

Про це у Палаті громад заявила прем'єр-міністр Британії Тереза Мей, - пише УНІАН.

"Декілька хвилин тому у Брюсселі постійний представник Сполученого Королівства в Європейському Союзі передав лист президенту Європейської ради від мого імені, підтверджуючи рішення уряду щодо застосування 50-ї статті", - завила Мей.

Цю ж інформацію своєю чергою підтвердив президент Європейської ради Дональд Туск у Twitter.

"Після дев'яти місяців Сполучене Королівство передало (лист-сповіщення про початок переговорів про вихід Британії з ЄС - УНІАН)", - заявив Туск.

Як відомо, Мей підписала офіційний лист про намір її країни вийти зі складу Євросоюзу.

У британського прем'єр-міністра буде два роки, щоб врегулювати умови виходу країни, перш ніж Brexit набуде чинності в кінці березня 2019 року.

Для ЄС, який вже оговтався від криз -фінансової та напливу біженців - втрата Великобританії є найбільшим ударом за більш ніж 60 років існування.

Раніше глава британського уряду також неодноразово заявляла про жорсткі сценарії виведення країни з ЄС.

Це передбачає вихід Великобританії з єдиного європейського ринку, що дозволяє ввести обмеження на свободу працевлаштування для громадян країн Євросоюзу на території королівства, виключення з Митного союзу з ЄС й вихід з-під юрисдикції Європейського суду в Люксембурзі.

У Британії проголосували за відділення від Євросоюзу на референдумі влітку 2016 року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні