Ковельський ветсанзавод: що показали лабораторні дослідження

1
1
Ковельський ветсанзавод: що показали лабораторні дослідження
Оприлюднили результати лабораторних досліджень об'єктів, що в зоні
можливого впливу Ковельського ветсанзаводу.

Фахівці обласного лабораторного центру дослідили 65 проб питної води із колодязів, що розташовані в радіусі 430-500м від підприємства.

У 16,6% виявлено перевищення в 1,1 – 1,6 разів гігієнічних нормативів за санітарно-токсикологічними показниками (10 проб: 7 – за вмістом нітратів, 3 – за вмістом аміаку). За мікробіологічними показниками не відповідало 35% проб, - про це інформує обласний лабораторний центр.

Окрім цього провели знезараження питної води колодязів навколо ветсанзаводу, мікробіологічні показники якої не відповідали вимогам. Повторно відібрані проби уже відповідають гігієнічним нормативам.

Перевірили також якість води річки Турія, що протікає у Ковелі, селах Бахів та Вербка. За результатами - вода відповідає гігієнічним нормативам за санітарно-токсикологічними показниками.

"Під час досліджень грунту та ставкової води в межах санітарно-захисної зони підприємства, збудників особливо небезпечних інфекцій (сибірки), природно-осередкових хвороб (туляремії, еризіпелоїду, ієрсініозів, лістеріозів) не виявлено", - повідомили фахівці.

Не зареєстровано і зростання інфекційних захворювань в мікрорайоні розташування ветсанзаводу.

Загалом же, в області не зафіксували жодного випадку інфекційних захворювань, пов’язаних із водним фактором передачі.

В обласному лабораторному центрі повідомили - контролювати епідеміологічну ситуацію будуть і надалі.

Протягом місяця проведуть повторні дослідження питної води.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вищо людей взагалі за дурних вважаєте??? Не влада, а зграя брехливих покидьків. Завтра прибулий тоді Ваш заступник має піти у відставку, бо за тиждень НІЧОГО НЕ ЗРОБЛЕНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні