У Луцьку Макс Кідрук розповів лучанам про зорі

0
1
У Луцьку Макс Кідрук розповів лучанам про зорі
Про те, що таке зорі, про їхню еволюцію і загибель говорили лучани на другій лекцій проекту «Quantum» у Луцьку.

У четвер, 27 квітня український письменник Макс Кідрук розповідав про Сонце, червоних та білих карликів та спалахи наднових, - інформують ораганізатори.

Учасники лекції дізналися про життєвий шлях зірки, про зорі-карлики та зорі-гіганти, а також про те, що станеться, коли згасне Сонце.

Так, за словами лектора, зорі розмірами як наша живуть приблизно 10 мільярдів років.

«Нам дуже пощастило, що Сонце саме таких розмірів, і що зараз воно на середині свого еволюційного шляху», - каже Макс Кідрук.

Лектор також розповідав, у що перетворюються зорі інших розмірів та звідки беруться чорні дірки.

Попри цікавий виклад та детальне пояснення, учасники відмітили, що зрозуміти інформацію було важче, ніж на попередній лекції.

«Я обожнюю книги Кідрука, тому не могла пропустити «Квантум». Під час першої лекції у мене мурахи по шкірі табунами бігали від захвату, друга ж змусила добряче напрягти мізки. Хоч як Макс старався розжувати інформацію про "життєвий цикл" зір, я усвідомила, наскільки вбогі мої знання з хімії і фізики. Проте це не змусить мене пропустити наступну лекцію», - ділиться враженнями слухачка Тетяна Полюхович.

Організатор заходу – мистецьке об’єднання «стендаЛь».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні