У Туреччині заблокували «Вікіпедію»

0
-3
У Туреччині заблокували «Вікіпедію»
Влада Туреччини заблокували доступ до онлайн-енциклопедії "Вікіпедія".

Посадовці пояснили, що причиною стали публікації про зв'язки Анкари із терористичними організаціями, повідомляє Lb.ua з посиланням на Hurriyet.

Доступ заблокований до версій "Вікіпедії" на всіх мовах. Турецька моніторингова група інтернет-блокувань повідомляє, що розпорядження про обмеження доступу до "Вікіпедії" віддала турецька влада. Воно вступило в силу о 08:00 29 квітня.

Доступ до "Вікіпедії" було заблоковано відповідно до турецького закону №5651, яким в Туреччині регулюється інтернет-мовлення та злочини, які вчиняються в цій сфері.

У Міністерстві транспорту, судноплавства і зв'язку Туреччини повідомили, що керівництво Вікіпедії повідомляли про необхідність відмови від розміщення помилкової і необгрунтованою інформації про зв'язки Анкари з терористичними організаціями. Незважаючи на неодноразові попередження, ресурс відмовився видаляти контент.

Влада Туреччини вирішила, що замість вкладу в боротьбу з тероризмом інтернет-енциклопедія "стала частиною кампанії з очорнення іміджу Туреччини на міжнародній арені".

У міністерстві відзначили, що в разі видалення даного контенту доступ до ресурсу може бути відновлений.

Після референдуму про внесення поправок до конституції Туреччини, який пройшов 16 квітня, в країні пройшли акції протесту, учасники яких були незадоволені підсумками голосування. Більш 51% турецьких громадян на референдумі проголосували за розширення повноважень президента країни. Deutsche Welle повідомляло, що після референдуму в статтю на "Вікіпедії" про президента Туреччини Реджеп Ердоганом почали вносити правки, приписуючи йому прізвисько "диктатор".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні