На Волині з'явився новий монумент героям визвольної боротьби

5
1
На Волині з'явився новий монумент героям визвольної боротьби
На Волині освятили пам'ятний монумент борцям з російськими, німецькими та польськими окупантами.

Освячення пам’ятного монументу героям, які віддали життя у боротьбі за волю і незалежність України, учасникам національно-визвольної боротьби, Героям Небесної сотні відбулося в неділю, 30 квітня, повідомляє прес-служба волинського осередку «Свободи».

Пам’ятний монумент - кований із металу хрест, орнаментований національним Тризубом та чорно-малиновими стрічками, що символізують боротьбу українців за свою свободу і незалежність - спорудили на старому кладовищі Горохова.

Урочисте відкриття та освячення пам’ятного монументу відбулося за участі декількох сотень українців. Окрім представників місцевої громади, прибули гості з Луцька, Ківерець, Турійська, Ратного. Серед них – представники Братства ветеранів ОУН-УПА імені полковника Клима Савура, Волинської ветеранської спілки політв’язнів і репресованих.

Монумент освятили cвященники УПЦ Київського патріархату – декан Горохівського деканату, настоятель Свято-Вознесенського храму міста Горохова отець Андрій Сидор та клірик деканату отець Валерій Братунь.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
московські воші, як українські гниди.... Радник глави МВС України Зорян Шкіряк оприлюднив дані з архіву СБУ про екс-голову АП часів Леоніда Кучми, кума Володимира Путіна Віктора Медведчука. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає 24tv.ua. “А чи знаєте ви, що “куманьок” Путіна, пі*дос Медведчук, був завербованим агентом КГБ СРСР ще зі своїх студенських років? Чиста с*ка, в усіх смислах. Стучав на всіх і вся. Здавав червоно-коричневим гебістам українських патріотів ще в роки совка. Його КГБістське псевдо — агент “Соколовський”, — пише радник глави МВС. Він додав, що такі подробиці з життя Медведчука є в архівах Служби безпеки України. Шкіряка обурив той факт, що він несе відповідальність за вбивство Василя Стуса. — Він, типу як “адвокат”, допустив і, по суті, підтримав ганебне, сфабриковане і несправедливе засудження, катування і фактичне вбивство нашого легендарного Василя Стуса, — зазначив Зорян Шкіряк. Радник глави МВС закликав українців вимагати від президента відсторонити Медведчука від ведення переговорів щодо Донбасу. СООБЩАЕТhttp://de-facto.cc/
Відповісти
На україно-польському кордоні виникла величезна черга з автобусів...Як повідомляють пасажири, поляки не пускають українців вшанувати жертв операції "Вісла".За джерелами Форпосту, начальство Bieszczadzkiego Oddziału Straży Granicznej має звязки і kolegów серед польських радикалів. Операція "Вісла" – етнічна чистка, здійснена 1947 року (початок – 29 березня) під керівництвом Радянського Союзу, Польщі, Чехословаччини. Полягала у примусовій депортації (виселенні), з використанням збройних сил вказаних країн, українців з Лемківщини, Посяння, Підляшшя і Холмщини на ті території у західній та північній частині польської держави, що до 1945 року належали Німеччині. Раніше ми писали як поляки зруйнували пам'ятник воїнам УПА. У Перемишлі на українському автобусі зробили напис "бандерівці".
Відповісти
в районі бариги у владі 26 років..... все договорняк.... у всіх питаннях життєвих!. «Свого часу, я дуже сподівався, що Україна, як одне з інтелектуальних середовищ колишнього СРСР зможе виплекати еліту, яка буде здатна слухати і чути. Проте, сьогодні ми настільки впали в інтелектуальному обслуговуванні людини у владі, що високі матерії, про які зараз треба говорити стали недоступними. Виходячи з цього очевидно, що ми опустилися до примітивних дискусій. Зокрема, ми говоримо не про Конституцію, а про «треба домовитися», я вже не кажу про договори та «договорняки». Через це й нинішня українська модель влади – це модель Уряду із «договорняками»», – запевняє Роман Безсмертний.
Відповісти
Во многих СМИ стала появляться информация о том, что Президент Петр Порошенко сдал отстраненного главу ГФС Романа Насирова в качестве контрудара беглому нардепу от группы "Воля народа" Александру Онищенко за публикацию компромата на него. Соответствующее заявление сделала украинская активистка и блогер, уроженка Крыма Лиза Богуцкая, передает МИР со ссылкой на poleinform.blogspot.cz. Она выразила мнение, что если бы имела компромат и находилась вне зоны влияния Президента, то давление на друзей "подогревало" бы ее еще больше к опубликованию компромата. Лиза Богуцкая заявила, что Петр Порошенко "включил дурака", утверждая, будто ничего не знал, поскольку был занят безвизом и повышением зарплат. Кроме того, активистка рассказала, что очень переживала за работу Специализированной антикоррупционной прокуратуры (САП) и Национального антикоррупционного бюро (НАБУ), поскольку в их адрес было много негатива и провокаций. По ее мнению, опасения не оправдались, и эти антикоррупционные органы доказали свою независимость от Президента. При этом она подчеркнула, что в настоящее время этим ведомствам отведен очень узкий правовой коридор. Она поблагодарила руководителей НАБУ и САП за работу, выразив надежду, что если эти органы поддерживать, то они смогут работать еще более эффективно.
Відповісти
"Донбас не вартий життів найкращих українців"
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні