Українські легкоатлети виграли міжнародні змагання

3
-3
Українські легкоатлети виграли міжнародні змагання
Збірна України виграла Міжнародну матчеву зустріч U-20.

Змагання відбулися у суботу, 13 травня, у Луцьку, повідрмляє Федерація легкої атлетики Волинської області.

Збірна України від початку лідирувала у змаганнях і довела справу до перемоги. Хоч боротьба із білорусами, які вибороли друге місце, була вкрай напруженою. Практично тільки перемога в юніорській естафеті дозволила упевнитися в остаточній перемозі української збірної. Отож, у нашої команди 103 очки, в білорусів – 97. Ізраїль набрав 75 очок, Румунія – 71, Кіпр – 57.

Представники української команди були першими у 8-и видах програми, в 11-ти - другими, п`ять разів фінішували третьою.

Не було рівних українцям у забігах на 400 метрів і в стрибках із жердиною. І юніори, і юніорки тут впевнено перемогли. Олег Миронець на 400 метрів показав 48.08 с, Коба Джойс – 54.91. Юлія Максименко стрибнула із жердиною на 3.70 м, Тарас Шевцов – 4.80 м.

Юна «зірочка» збірної Аліна Шух спочатку поступилася у секторі для стрибків у висоту білорусці Сімонович (результат Аліни - 1.83 м), але згодом без шансів перемогла у метанні спису – 51.00 м.


Дві перемоги українці здобули й в бар`єрному бізі. Олексій Овчаренко був першим на 110 метрів – 14.20 с, а Тетяна Безшийко на 400 метрах – 1.01.83.

Впевнену переможну крапку поставила чоловіча естафетна команда 4 по 100 метрів. Овчаренко, Савенко, Пирогов і Конящій показали 42.40, причому тільки Ян Конящій на останньому етапі дотиснув суперників і фактично приніс перемогу збірній. А от юніорки в естафеті (на першому етапі бігла представниця Волині Марія Сацюк), на жаль, припустилися помилки і були дискваліфіковані. Перемогли в естафеті ізраїльтянки, причому із національним юніорським рекордом.


"Звісно, участь у таких змаганнях – прекрасна можливість перевірити сили у змагальній атмосфері. Попереду у команди юніорський чемпіонат Європи в Гросетто. На ньому вже треба мати достатній міжнародний досвід", - розповів старший тренер збірної України з резерву Андрій Каратєєв.

Очільник ізраїльської делегації Ідан Якоб Шапіра також відзначив важливість подібних матчевих зустрічей, адже на них молоді атлети здобувають неоціненний досвід боротьби. А ще Шапіра розповів про відмінну організацію змагань у Луцьку, відзначивши єдину похибку – холодну погоду - як для травня і як для атлетів із теплих Кіпру та Ізраїлю. У всьому іншому учасники поставили організаторам відмінні оцінки.

Теги: спорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Змагання нульові! Люди - на фото скрізь, особливо на підконтрольних олігарху сайтах, одні крупні плани, щоб не показати як мало людей. Наскребли, що могли, а піару що завдяки олігарху - хо-хо :)))
Відповісти
Такі вже наші люди.Їм спорт не цікавий.Зато бари забиті.А змагання були непогані.І буде ще багато,хай діти дивляться,може самі захочуть займатися.
Відповісти
Змагання дуже круті! Легка атлетика видовищна, розвивайте свій світогляд!!! Сам спорт заслуговує уваги, ще й намагаються " не спортивним" дійством заохотити.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні