--> Типова історія у нетиповому стилі: у Луцьку відбулась «Ніч в музеї». ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Типова історія у нетиповому стилі: у Луцьку відбулась «Ніч в музеї». ФОТО

0
-3
Типова історія  у нетиповому стилі: у Луцьку відбулась «Ніч в музеї». ФОТО
У Луцьку відбулось театралізоване дійство «Ніч в музеї».

У четвер, 18 травня, маловідомі драматичні та курйозні сюжети барокового Луцька «ожили» завдяки музейним працівникам та студентській «братії» історичного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Під час музейного дійства на вулиці відбувалися незвичні постановки – побудова «живої брами», вигукування «погроз», «стріляння з міського валу».



«Студенти молодці, вони справилися! На всі 100%. Але в нас це поки аматорський театр. Звісно такі дійства будуть значно частіше і якісніше,коли це будуть професійні актори брати участь у таких театральних постановках. Я думаю що це майбутнє музеїв», - говорить завідувач Музею історії Луцького братства Олена Бірюліна.

Жінка зазначає, що вже є проект подібних нічних театралізованих екскурсій. Вона зауважує, що до реалізації проекту подібне дійство ще не одноразово відбуватиметься у Луцьку.



«Думаю проведення екскурсій в такому нестандартному форматі це дуже добре. Для частини молоді просто прийти в музей і послухати текст це вже не так цікаво як раніше, коли ще не було можливості отримати інформацію з Інтернету. А зараз все частіше екскурсії проводяться в новому форматі. У форматі, наприклад, театральних постановок. Як от я сьогодні побачила. Це дуже класно і сподіваюсь такі події будуть проводитись частіше» - коментує доцент історичного факультету Валентина Петрович.

«Це розвиває активну позицію молоді, креативність, допомагає вдосконалити організаторські здібності. З’являється бачення того, що в такому молодому віці можна організовувати такі серйозні справи, що розраховані на велику кількість людей», - зауважує студентка музейної справи Анастасія Марків.

Дівчина додає: «Це корисно для міста тим, що відвідувачі отримують більше інформації якої вони ще не знали, адже залучено документи які не буди популяризовані. Це по суті не типові і не примітивні проведення екскурсій».



«Молодь не дуже цікавиться історією, традиціями і це погано насправді не знати своєї історії. Скажу, що музей братчиків сьогодні для мене є одним з найцікавіших у волинському краї. Я б ще з радістю прийшла і порекомендувала іншим. А для туристичної сфери Луцька - це справді той тип розваги, де кожен, хто б приїхав до нашого міста, хотів би побувати. Волинський край багатий», - розповідає доцент історичного факультету Леся Качковська.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні