У Жидичині гулятимуть День народження села

1
1
У Жидичині гулятимуть День народження села
Цьогоріч селу Жидичин, що під Луцьком виповнюється 790 років з часу першої писемної згадки (див. довідку). З нагоди свята у селі відкриватимуть пам’ятник королеві Данилу, адже саме з ним пов’язана перша згадка про село.

21-22 травня 2017 року у селі пройдуть урочистості з нагоди Дня села і престольного свята (22 травня – день Літнього Миколи), повідомляють у Жидичинській сільській раді.

У рамках свята у центрі села проходитимуть майстер класи, показові виступи рятувальників, флеш-моби, розваги для дітей. Працюватиме фотозона.

На території майбутнього парку, облаштуванням якого займається Свято-Миколаївський чоловічий монастир, відкриють пам’ятник Королю Данилу.

ЧИТАТИ ТАКОЖ ПРО СЕЛО ЖИДИЧИН: Мирчина доріжка, Тимошенкова хата і Антосіна внучка. ЗАНЕСЛО В СЕЛО

Окрім того, у селі виступить камерний оркестр «Кантабіле» під керівництвом Товія Рівця.



Програма заходів:

21 травня, НЕДІЛЯ:

13:00 – ЗАУПОКІЙНА ЛІТІЯ ЗА ЗАГИБЛИМИ ПІД ВОЛНОВАХОЮ (Свято-Миколаіівський чоловічий монастир).

16:30 – святкові дійства, майстер класи, смаколики, показові виступи рятувальників, флеш-моб, фотозона, розваги для дітей.

Гості програми – Товій Рівець та камерний оркестр «Кантабіле»

Творча STUDIO N.Zh

Вперше відеозйомка свята з вистоти пташиного польоту.

22 травня, ПОНЕДІЛОК

Святкові богослужіння у храмах громади:

09:00 – Домовий храм Свято-Миколаївського чоловічого монастиря.

10:00 – Свято-Духівський скит.

08:00 – Храм на честь свт. Миколая.

Довідково:


Жидичин — один із найдревніших населених пунктів Волині. Перша писемна згадка про нього зустрічається в Іпатіївському літописі під 1227 роком. Як свідчить літопис, цього року князь Данило Галицький: «Еха в Жидичин кланятися и молитися к святому Николе».

Із ХІІІ століття, відомий і Жидичинський Свято-Миколаївський монастир, заснований раніше від Почаївської лаври, та його вікопомна святиня — чудотворна ікона Святого Миколая, яка за джерелами датується ХІІ століттям. Саме перед нею прихиляв коліна Данило Галицький у 1227 році.
Теги: жидичин
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Який бездарний ролік!!! А у програмі: "Вперше відеозйомка свята з вистоти пташиного польоту" - о то дивина :))) Мабуть хто ролік робив той і з дроном знімати буде і мабуть за це вже парафіяни гроші заплатили?! :)))
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні