У Луцьку відбулася скорботна хода в пам’ять про розстріляних в’язнів тюрми

0
0
У Луцьку відбулася скорботна хода в пам’ять про розстріляних в’язнів тюрми
В обласному центрі Волині відбулася жалобна хода у пам'ять про жертв розстрілу органами НКВС в'язнів Луцької тюрми.

Скорботна хода стартувала сьогодні о 10:40 від Свято-Троїцького кафедрального собору. У ній взяли участь митрополит Луцький і Волинський Михаїл, виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук, десятки небайдужих лучан.

Дорогою присутні зупинялися біля пам’ятних знаків, куди покладали квіти. Окрім того, вшанували розстріляних в’язнів і безпосередньо на місці їхнього розстрілу, де нещодавно знайшли останки.

Нагадаємо, 23 і 24 червня 1941 року на території луцької в’язниці органи НКВС за наказом Берії ліквідовували бранців, яких тодішня влада не могла евакуювати вглиб СССР.

Пошуки місць поховань тривали з 80-х років. У ході реконструкції вулиці Кафедральної унеочікувано виявили останки людей. Після того, як міська рада виділила 100 тисяч гривень на ексгумацію, фахівці приступили до обстеження місця під стінами Луцької тюрми. І - виявили величезну яму з останками в’язнів, які були розстріляні у 41-му.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні