На Волині – ризик спалаху небезпечних інфекційних хвороб

1
7
На Волині – ризик спалаху небезпечних інфекційних хвороб
В Україні та на Волині зокрема різко загострилася епідемічна ситуація щодо захворювання на ботулізм та кашлюк.

Про це 26 червня під час оперативної наради в ОДА повідомила директор ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» Наталія Янко.

За її словами, цьогоріч в Україні ботулізмом захворіли 78 осіб, 9 із них померли.

"Щорічно в області реєструють до 10 випадків ботулізму. Це пов’язано з заготівлею домашньої продукції, наприклад, консервів. Один випадок у нас був летальний у 2009 році", – розповіла чиновниця.

Жінка зауважила, що у поточному році зареєстрували один випадок ботулізму у Камінь-Каширському районі. Ця особа вживала м’ясні консерви, виготовлені вдома.

"Ризики виникнення ботулізму у нас є, оскільки продовжується стихійна торгівля харчовими продуктами, у тому числі в’яленою і копченою рибою, м’ясними, овочевими, грибними консервами, м'ясними копченостями", – каже Янко.

Окрім того, вона звернула увагу на те, що нині в області рівень захворюваності на кашлюк удвічі перевищує загальноукраїнські показники.

Найбільше на кашлюк хворіють діти молодшого віку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Янко спеціаліст супер, думаю хворим на ботулізм немає за що переживати, вона вас застрахує у "МЕДЛАЙФІ" накрайняк протравить гризуни, саме головне гроші в перед. спеціаліст супер, зібрала се бидло тіпа "Валька" "Надька"і сина да рулить.
Ризики виникнення ботулізму у нас є, оскільки продовжується стихійна торгівля харчовими продуктами, у тому числі в’яленою і копченою рибою, м’ясними, овочевими, грибними консервами, м'ясними копченостями", – каже Янко.
Самий найбільший ризик це Янко.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні