Лучани зібрали 8 тонн відпрацьованих батарейок

0
-4
Лучани зібрали 8 тонн відпрацьованих батарейок
У Луцьку за чотири роки зібрали близько 8 тонн відпрацьованих батарейок.

Про це повідомили у відділі екології міської ради.

Акцію зі збору відпрацьованих побутових батарейок та акумуляторів започаткували у 2013 році. Школам і садочкам міста закупили 69 металевих контейнерів для таких відходів.

Упродовж 2015-2016 років до акції долучились супермаркети і магазини, мережа автозаправних станцій «WOG» та інші. Загальна маса зібраних за останній рік відпрацьованих батарейок та акумуляторів склала 3150 кг, які 29 червня доставили у місто Львів на підприємство «Аргентум» для подальшої переробки.

Усього за чотири роки зібрали та передали на переробку близько 8 тонн відпрацьованих батарейок. За інформацією заступника директора підприємства «Аргентум» Тараса Когута, Луцьк – єдине місто в Україні, що організувало централізований збір батарейок, та ще й вилучає небезпечні відходи із загальної маси сміття.

Варто додати, у конструкції батарейок використовують матеріали, що завдають шкоди довкіллю: свинець, кадмій, літій, ртуть, цинк, марганець та ін. Одна викинута батарейка може забруднити цими речовинами 20 м кв або 1 м куб землі, 400 літрів води, знищити два дерева, пару кротів, їжака і тисячі дощових черв'яків – так оцінюють шкоду, нанесену природі однією батарейкою.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні