Ціна чорниці на луцькому ринку «кусається» - неврожай. ГАМАНЕЦЬ

9
2
Ціна чорниці на луцькому ринку «кусається»  - неврожай. ГАМАНЕЦЬ
В Україні стартувала пора продажу однієї з найкорисніших ягід – чорниці. У ній містяться вітаміни груп А, В, Е, РР, а також цинк, залізо, кальцій, магній, фосфор та інші потрібні людському організму мікро- і макроелементи.

«Волинь24»
дізналося, скільки коштує чорниця на Центральному ринку Луцька, де її збирають та як обрати якісні ягоди.




Ціна на склянку чорниці в Луцьку коливається у межах 8-9 гривень. За літру продавці ягід просять у середньому 40 чи 45 гривень.



На Центральний ринок «чорне золото» привозять переважно з Ківерцівщини і Маневиччини. Продавці нарікають, що сезон продажу ягоди стартував, однак через заморозки чорниця не надто вродила, ягоди маленькі, і продавати за декілька днів уже не буде чого.



«Якісна ягода на запах не має бути кислою. Якщо сьогодні зібрана, то сьогодні її треба продати, адже наступного дня вона вже віддає кислинкою. Мухи дуже добре чують кислоту і сідають на зіпсовану чорницю», – поділився один із продавців чорниці.



У селах чорницю здають за ціною до 40 гривень за кілограм, але, за словами торговців, там приймають «мох і болото». На ринку ж, хоч продають дорожчі, але гарніші ягоди.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сім літ мак не родив, а голоду не було. Так і з чорницею.
Відповісти
Блін, а на що не кусаются ціни? Персик привезений з Турції, коштує 40 грн, і черешня яка виросла тут на місці, 45 грн! Про що дальше можна говорити! І будемо після того лаяти всіх і вся, як казав професор Преображенский в Собачому серці, розруха в наших головах!
Відповісти
ціни будуть дорожчати, поки не вирівняються з європейськими. у польщі черешня коштує від 8 до 12 злотих (55-85 грн) за кілограм
Відповісти
Зарплату і пенсію спочатку дай як у Польщі, а потім про ціну на черешню кажи!!!
Відповісти
Хай далі збирають гребінками, побачимо років через 10, скільки на Волині в лісах залишиться чорниці. Полішуки такі полішуки ))
Відповісти
А хто нам не дає поїхати в ліс і ручками безкоштовно назбирати чорниці грибочків суниці лінь- гріх
Відповісти
Ми стали ліниві як вошиві чиновники! Партія працьовиті ручки запрошує всіх бажаючих у члени партії.... внесків не потрібно сплачувати! Диванній сотні потрібно тільки встати з дивпна із за компютера і вже е членом партії
Відповісти
Не в гібінках діло, а внаших чиновниках скильки лісу вирізують...я збираю ягоду уже 17 років гребінкою і на одних тих самих ягодниках, ягода як колись родила так і родить, тільки ліс ріжуть аж страшно стає, коли ти через рік приходиж а там ділянки що очима немона охопити ...болота осушують- а ліс починає сохнути .ліс хімікатами обробляють тричи на рік ...хіба це не шкодить лісу? людина хоче заробити а її недають....збирати ягоду це важкий труд....кожний день ти не виходиш...бо є сімя, діти, огородина, сіно заготовити потрібно і закатка починаєтьця ....От пишуть люди ціна ягоди 40грн.за 1кг.у селах , а бази беруть по 80-110грн.за кг..рещта грошей остаєтьця у заготовшкіка....То де правда і справедливісь....простого селянина і так беруть під ноги ...нема де заробити ...все закривають і знишують,
Відповісти
Слані канахвети стоять по 250 за кг, а тут смак і користь, 45? Должні хоть по70 80 заь гк
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні