Білоруський блогер побачив у Ковелі «бруд, шум та пам'ятники»

0
3
Білоруський блогер побачив у Ковелі «бруд, шум та пам'ятники»
Білоруський блогер поділився враженнями від мандрівки Ковелем.

Прямуючи до Львову, Андрій Щелкунов, автор блогу «Пунктир» зупинився у Ковелі. Своїми враженнями та фото від прогулянки містом він поділився з читачами в матеріалі «Західноукраїнські замітки. Дорога до Львову», - пише Район.Ковель.

По приїзді у Ковель у автора блогу склалось не надто приємне враження.

«Виходячи з вокзалу, поринаєш в невеликий хаос: торгівля з землі, шум, відсутність звичного білоруського благоустрою і чистоти. Але до цього швидко звикаєш», - пише Щелкунов.

Новоприбулого туриста не оминуло «щастя» познайомитись із привокзальними ділками та потрапити в курйозну ситуацію з якою стикаються усі в Ковелі.

«Частину часу потратив на пошуки обмінника валют, знайшов його у темному підвалі вокзалу. На привокзальній площі дівчина тримала в руках стартові пакети операторів і пропонувала їх купити прохожим, фактично всовуючи в руки. Оскільки в Білорусі сім-карти на вулицях не продають, я гадав, що це рекламний буклет. Взяв з ходу і пішов далі. Спочатку вона здивувалася, але потім чую ззаду: «Поліція-і-і-я-я!». Розвернувся і з посмішкою повернув, ну і дівчина теж засміялася», – пише блогер.

Після цього, Андрій Щелкунов попрямував до центру міста.

«Чим далі від району вокзалу, тим стає спокійніше, чистіше і облаштованіше», – ділиться враженнями блогер.

У Ковелі білорусу припали до вподоби пам'ятники.

«Неподалік від головної площі, на перехресті вулиць Незалежності і Степана Бандери відвідав міський меморіал радянським воїнам Великої Вітчизняної війни. На мій подив він був в автентичному стані: з великою фігурою воїна з мечем і щитом, на якому барельєфом виступав серп і молот, зірками і російськомовними написами», - пише Андрій Щелкунов.

Він зазначає, що на цій же площі меморіалу знаходиться пам'ятник воїнам-«афганцям» кінця 1980-х або 1990-х років і меморіал загиблим в зоні АТО з написом «Слава Україні - героям слава».

У підсумку прогулянки Ковелем, блогер підкреслив, що під час подорожі Західною Україною, йому неодноразово зустрічалось об'єднання на одній площі пам'ятників героям різних війн.

Незважаючи на те, що ці герої представляють сторони ідеологічних супротивників.

Теги: ковель, блог
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні