Йде природна і планова руйнація, - волинський краєзнавець про українські кладовища в Польщі

5
-7
Йде природна і планова руйнація, - волинський краєзнавець про українські кладовища в Польщі
Волиняни на волонтерських засадах впорядковують кладовища на Холмщині.

Про це пише на своїй сторінці в "Фейсбуці" краєзнавець Сергій Годлевський.

Автор посту зазначає про те, що за кладовищами ніхто не доглядає, тому вони руйнуються. Для того, аби зберегти пам'ятки люди власними силами намагаються їх впорядкувати.

"Черговий раз повернулись із милої серцю Холмщини - чарівного і неповторного краю, який залишився сиротою після насильного виселення української людності з прабатьківщини.

І залишилася, на превеликий жаль, зникаюча історія західної вітки
українців, йде руйнація природня і планова українських кладовищ. Практично не залишилось церков і моє завдання з цими молодими людьми - врятувати те, що залишилось.

Я щасливий з того, що в Україні є такі молоді люди, які важко працюють, але працюють так, що їм не потрібно казати, що робити-вони знають самі, їм не потрібно казати, до якого часу працювати - вони працюють допоки сонце світить, і не потребують вибагливості в побуті а сплять на землі. І тому я вірю, що за такими людьми майбутне (а їх тільки зі мою через Холмщину і "Пам'ять без кордонів" пройшло близько 300).

Ще нам трошки допомогти і можна було б більше спасти і зберегти, я знаю, як це зробити, але, на жаль, немає державної підтримки а тільки волонтерська", - написав Сергій Годлевський.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
нічого дивного у поляків це не міняється уже тисячу років у їх навіть слова українець не було до середини 20 століття. Ви українці і далі посцикуйте в штани і працюйте на пана в Польщі а він і далі буде срати на вас і ваших дітей.
Відповісти
Слово Україна використовалось на терріторії України понад сотні років з чясів Галицько Волиньского Королевства. В конституції Пилипа Орлика 1709го року слово Україна повторяется понад 10 раз. Сама термінологія "Українці" почала бути використованною з середини 19го столліття. Русини(давне імя Українців) все чаще і чаще використовували термінологію УКРАЇНЕЦь. Перша Русинська партія була основона в 1880х роках і називалась "РУСьКО УКРАЇНСьКА РАДИКАЛьНА ПАРТІЯ". Україна, це е социал-політична ідея незалежності Русинів від Московскої Імперії. Як що сйогодні Московити почнуть себе називати "Украми", то всі Українці зразу перейдуть на термінологію "РУСИНИ". Так що хохолчику ти запездівся, хохол ти і е. Правільний нік для себе підібрац. Ти е московська проститутка.
Відповісти
ЦЕ ВИ ПОЛЯКАМ РОЗКАЖІТЬ ХОЛОПИ. У поляків своя історія і поняття про східні креси вони не використовували слово українець до середини 20 ст. до волинян. Ім до дупи наші теорії як і росіянам
Відповісти
Учіться в поляків як бути націоналістом і любити свою державу
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні