В селі на Волині знайшли людські рештки

0
0
В селі на Волині знайшли людські рештки
У волинянина поблизу подвір'я знайшли людські останки.

Нещодавно відбулася спільна пошуково-розвідкова експедиція на території Цуманської селищної ради та Берестянської сільської ради Волинської області, участь в якій взяли археологи, краєзнавці, студенти та школярі-скаути.

Роботи проводилися на місцях боїв періоду І світової війни, коли тут стояв фронт у 1915 році і відбувалися військові дії у 1916 році (під час Брусиловського прориву) та на місцях дислокації партизан періоду ІІ світової війни, - пишу Волинська правда.

На прохання цуманського селищного голови Анатолія Дорощука експедиція перевірила поховання невідомого, що перебувало в «аварійному» стані – вже було частково знищене.

Як розповів місцевий 75-річний житель Олександр Манюк у 1984 році невідомі поруч з його подвір’ям розкопали кістки людини, забрали у нього шкіряний пас з пряжкою з австрійським гербом, а останки присипали землею.

На місці, вказаному господарем, археологи заклали невелику траншею і на глибині 0,20 м знайшли фрагменти кінцівок.

Грунт у місці траншеї носив перевідкладений характер – помітно, що хтось активно його перекопував. Одночасно слідів поховань – археологічного об’єкту не спостерігалося.

Проте на глибині 0,60 м таки виявлено останки людини. На прохання господаря та селищного голови учасники експедиції ексгумували останки, які з часом будуть перепоховані на місцевому кладовищі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні