Шацькі озера перетворять на сучасний курорт

3
4
Шацькі озера перетворять на сучасний курорт
Шацькі озера хочуть перетворити на фешенебельний курорт.

За словами фахівців, Волинь стала привабливішою для туристів, - повідомляє Національна суспільна телерадіокомпанія України Волинська регіональна дирекція.

За минулих два роки Волинь почали відвідувати набагато більше відпочивальників. Туристичний збір росте, а з ним і бажання місцевої влади розвивати цей напрямок. Основну ставку роблять на Шацькі озера. Волинська влада у найближчі роки планує перетворити цей куточок Полісся на справжній курорт.

Про те, що доходи від туризму зросли говорять і в облдержадміністрації.

"Якщо у 2015 році було близко 250 тисяч, то зараз всього 375 тисяч туристичного збору. Кількість туристів також зросла від 300 тисяч до 450 тисяч", - розповідає головний спеціаліст сектора облдержадміністрації Станіслав Ольшевський.

Для того, щоб таку тенденцію підтримати хочуть покращити інфраструктуру на Шацьких озерах.

"Зараз затверджено перелік митного експерименту, де передбачено будівництво набережної на Світязі. Відповідно місцева влада ще додатково вкладає кошти на парковки і на розбудову пляжної зони. Також в Шацькому районі є виграний проект Польша-Україна-Білорусь - це каналізування озера Світязь. Він передбачає встановлення комплексу з декількох очисних споруд", - повідомляє перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Степанцов.

Концепцію Шацького курорту зараз розробляє Одеський інститут.

Окрім вище зазначених заходів, планується також і ремонт дороги.

Наразі ремонтуватимуть частину дороги від Старовойтово і до Адамчуків. На неї планують витратити 29 мільйонів. Далі ж хочуть продовжити ремонт й іншого дорожного покриття до Шацьких озер та Світязя.

Розробити свою концепцію розвитку Шацького краю Олександр Степанцов доручив усім райдержадміністраціям.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо сума туристичних зборів рівна 375 тисяч гривень, а кількість туристів, за словами "чиновників" - 450 тисяч, то виходить, з кожного беруть по +\- 80 копійок і нічого зробити не можуть...За кілька років...
Відповісти
Дякую. Але я краще поїду за ті гроші на еврпопейські пляжі
Відповісти
В них все лише в планах.А на ділі нічого не роблять.Туалети жахливі,смітників мало,а з г..нами які своїм авто під самий берег підїжають,бо важко підняти дупу і пройти 200 м,ніхто нічого не робить. Для чого тоді ті "парківці"потрібні? Пройдіться вздовж озера,напишіть протоколи про штраф за паркування на березі озера і суттево поповните бюджет...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні