+28: у яку спеку можна не працювати

1
1
+28: у яку спеку можна не працювати
Пекельна спека за вікном - привід вимагати від боса скороченого робочого дня.

Якщо не вдаватись до таких запобiжних заходiв, людина на робочому мiсцi вiд перегрiвання може зазнати теплового удару, серцевого нападу, можуть загостритися хронiчнi хвороби. Пiд ударом найперше опиняються серце та мозок, - пише Район. Володимир-Волинський з посиланням на Інфоормаційне агентство АСС.

"Згiдно з чинними нормами, верхня межа температури повiтря в лiтнiй перiод має становити +28, це коли мова про легку фiзичну роботу на постiйному мiсцi (якщо людина проводить там не менш як 50% свого робочого часу або 2 години поспiль). А для працi на непостiйних робочих мiсцях цей показник не має бути понад +30 градусiв. Зауважте, для працiвникiв, що виконують важку фiзичну працю, цi показники зниженi до +26 й +28 градусiв вiдповiдно", - йдеться у тексті.

"Тобто, у спеку, якщо немає вентиляторiв чи кондицiонерiв, люди мають менше працювати й багато пити води. Однак рiшення про скорочення тривалостi робочого дня повинен приймати керiвник", - розповів, як спека змінює робочий графік головний державний iнспектор управлiння Держпрацi Світлана Юревич.

За словами Володимира Караваєва, заступника голови ради Загальнонацiонального форуму безпеки дорожнього руху, у рекомендацiї ВООЗ зазначено: у спекотну погоду робочий день має бути скорочено на одну годину з кожним градусом, що перевищує норму.

Норма становить +28, тож при показнику +29 робочий день слiд скоротити на годину, якщо надворi +30 – на двi години – це за умови, якщо робоче примiщення не кондицiоноване, - пише Експрес.
Теги: спека
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Скажіть про це капіталістам-роботодавцям!!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні