На Волині постріляють диких кабанів

1
2
На Волині постріляють диких кабанів
Щоб припинити поширення африканської чуми свиней, на Волині почнуть відстріл диких кабанів.

Про це 28 серпня під час оперативної наради повідомив начальник головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Богдан Лозинський, - пише ВолиньPost.

Доповідаючи про ситуацію щодо виявлення африканськї чуми свиней у селі Хотешів Камінь-Каширського району, Лозинський зауважив, що нині немає однозначної відповіді, звідки африканська чума потрапила у село. Проте наразі ситуація стабільна.

Однак, він зауважив, що ще минулого тижня під час спільного засідання комісії з надзвичайних ситуацій при Волинській ОДА та протиепізотичної комісії вирішили, що необхідно зменшити кількість диких кабанів. Тож, по всій територій області планують провести депопуляцію – зменшення кількості поголів’я цих тварин, аби зменшити ризик поширення африканської чуми свиней.

Посадовець нагадав, що у Польщі через перенесення захворювання дикими свиньми вже зафіксовано 500 випадків хвороби, є випадки і в Білорусі. Оскільки сезон полювання на парнокопитних тварин та хутрових звірів починається лише у листопаді, наразі спільно зі обласним управлінням лісового та мисливського господарства напрацьовують механізм відстрілу. У ВОУЛГМ проаналізують кількість тварин та норми, а тоді на комісії вирішать, яким чином здійснюватимуть депопуляцію.

Лозинський наголосив, що ні в якому разі це не має бути невпорядкований відстріл чи браконьєрство, тож попередньо планують створити групи з відстрілу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ЯКого милого та чума сюди потрапила?? знову якусь хєрню в фурах з продуктами перевозили?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні