Протікає дах і затоплений підвал: у Луцьку мешканці потерпають через аварійний гуртожиток

2
3
Протікає дах і затоплений підвал: у Луцьку мешканці потерпають через аварійний гуртожиток
Вирішити проблеми мешканців гуртожитку ПАТ «Електротермометрія» у мікрорайоні ЛПЗ просять депутатів міськради: через байдужість власника будівля руйнується, а в мешканців може урватися терпець.

Про це йшлося під час пленарного засідання 30-ї сесії Луцької міськради 7 вересня, - повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

У запиті депутат Євгеній Ткачук повідомив, що до нього неодноразово зверталися мешканці гуртожитку ПАТ «Електротермометрія» на бульварі Дружби народів, 4.

Вони нарікають на серйозні проблеми – повністю протікає дах, затоплені підвали, силовий кабель під напругою – повністю в воді, є загроза руйнування будівлі та життю мешканців. Вже не один рік депутати не можуть нічим допомогти понад сотні родин, які проживають гуртожитку.

Мешканці просять створити комісію щодо вирішення проблем гуртожитку. Депутат пропонував викупити будівлю у міську комунальну власність, але в бюджеті міста бракує на це коштів. У мешканців, з його слів, вже уривається терпець, вони хочуть перекривати вулиці та оголошувати страйк під стінами міської та обласної ради.

Зі слів Євгенія Ткачука, депутати зобов’язані вирішити кричуще питання передачі гуртожитку у міську комунальну власність. Люди створять ОСББ, і в подальшому гуртожиток можна буде передати на його баланс.

Також мешканці попросили депутата звернутися до голови облради Ігоря Палиці з метою втрутитися у ситуацію та допомогти вирішити питання гуртожитку на баланс міськради. Депутат застерігає, що власник гуртожитку нічого не робить, тож у будівлі може виникнути така ж сама проблема, як на Рівненській, 109.

Депутати підтримали запит.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Обнагліли. Власник просить всього 2 мільйони компенсації. Це по 20 тисяч на сімю. 20 тисяч ₴ за житло- це даром...А так вони хочуть ,що всі лучани їм скинулись на хату.
Відповісти
вже не ма такого поняття баланс. є співвласник
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні