На Буковині 14 людей отруїлося пестицидами

1
3
На Буковині 14 людей отруїлося пестицидами
У Хотинському районі Чернівецької області 14 осіб отруїлися через розпилення над городами пестицидів.

Про це повідомляє IA ZIK із посиланням на прес-службу Чернівецької ОДА.

10-11 вересня до амбулаторії сімейної медицини села Перебиківці Хотинського району за медичною допомогою звернулось 14 хворих з скаргами на нудоту, блювоту, болі в епігастральній ділянці, ломоту в тілі, слабкість, головна біль, підвищення температури в межах 37 – 39 градусів.

Всього звернулось за медичною допомогою 14 осіб, з них троє дітей.

Станом на 10.00 12 вересня 2017 року мешканці села Перебиківці за медичною допомогою не звертались.

11 вересня 2017 року робоча група виїхала в село Перебиківці Хотинського району для проведення епідеміологічного розслідування.

У ході епідеміологічного розслідування, зі слів постраждалих встановлено, що 5-10 вересня 2017 над селом Перебиківці проводились авіаційні роботи із застосування пестицидів у сільському господарстві. Під час цих робіт частина пестицидів осідала на городи мешканців, що призвело до часткового знищення посівів та погіршення стану здоров’я 14 осіб.

Внаслідок погіршення стану здоров’я, протягом 10-11 вересня 2017 постраджалі звернулись в амбулаторію, де отримали медичну допомогу. Стан хворих відразу покращився і не потребував додаткових лікувальних заходів та госпіталізації.

Державною установою «Чернівецький обласний лабораторний центр МОЗ України» відібрано для дослідження проби ґрунту та води для визначення вмісту пестицидів.

Продовжується проведення комплексу профілактичних, санітарно-гігієнічних заходів.

Лабораторні дослідження тривають.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Давно треба якось перевіряти і забороняти цю травлю. По всім хотинськім районі проводяться такі заходи . Як не поля то сади день і ніч обробляються пестицидами, ядами. Кроплять взагалі в межах населених пунктів .
Крик про допомогу!!! будь ласка прошу вирішення цього питання
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні