На Волині через порушення правил пожежної безпеки горять поля і торф’яники

0
2
На Волині через порушення правил пожежної безпеки горять поля і торф’яники
З настанням сухої погоди на Волині почастішали випадки спалювання сухої рослинності та пожнивних залишків.

Про це повідомляє управління ДСНС у Волинській області.

Зокрема, 11 вересня трапилось загорання покосів соломи на полі СВК «Зоря» в селі Рудка Козинська Рожищенського району. Для ліквідації пожежі залучали відділення чергової варти Державної пожежно-рятувальної частини №3 смт Дубище. Рятувальники загасили вогонь о 14:00.

Слід зауважити, що це вже не перше загорання соломи протягом останнього місяця у цьому господарстві на полях, площа яких складала десятки гектарів. Вогонь загрожував перекинутись на сусідні угіддя, продукти горіння завдали шкоди навколишньому середовищу та здоров’ю мешканців навколишніх населених пунктів. Для гасіння цих загорань викликалась команда місцевої пожежної охорони села Переспа Рожищенського району.

На цей час найімовірнішою причиною пожеж розглядається необережне поводження з вогнем поки що невідомих громадян. Але відповідними органами дізнання проводиться робота з пошуку та встановлення цих осіб і у разі доведення фактів умисного спалювання пожнивних залишків та сухої рослинності на полях господарства, винних громадян або посадовців буде притягнуто до відповідальності відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Загалом з початку року в області зареєстровано 88 пожеж сухої рослинності на загальній площі майже 60 га, 5 пожеж на торф’яниках на загальній площі близько 3 га.

Більше двох десятків громадян та посадовців притягнуті до відповідальності за порушення правил пожежної безпеки та правил екологічної безпеки.


Теги: пожежі
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні