Люди хочуть, щоб депутат прийшов і все за них зробив, - волинський політолог

1
0
Люди хочуть, щоб депутат прийшов і все за них зробив, - волинський політолог
У Луцьку 12 виборчих округів не мають свого депутата. Натомість інші забезпечені двома обранцями громади.

Про те, як розподіляються гроші депутатського фонду та що робити мешканцям округів без депутата, говорили під час ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE" 15 вересня, - пише "Конкурент".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Луцьку 12 округів - обділені

Політолог, голова Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу Михайло Наход наголосив, що мешканці «обділених» округів можуть звертатися до будь-кого з депутатів. Однак зауважив, що депутат все-таки буде допомагати і сприяти передусім своїм виборцям, які його безпосередньо обирали.

«Безумовно, якщо питання не стосується фінансів і допомоги з так званого депутатського фонду, то депутат буде допомагати. Я сподіваюся, що більшість депутатів, якщо це не фінансові питання, то допомагають всім лучанам», - наголосив політолог.

Михайло Наход зазначив, що депутати мають в своєму розпорядженні додаткові кошти.

«Це ті кошти, за допомогою яких депутати налагоджують тісніший зв’язок із виборцями, це бонус для певної території».

«Що робити виборцям? Звертатися до керівництва міста, звертатися до найактивніших депутатів, апелювати до політичних сил, які обрали цих депутатів, але вони несуть мало відповідальності за депутатів", – додав експерт.

"Все залежить від депутата, він повинен зустрічатися з виборцями, бути більш активними", – наголосив депутат Луцької міської ради Микола Яручик.

Михайло Наход розповів, що відповідно до досліджень, люди хочуть, щоби депутат був двірником, електриком, сантехніком, щоб депутат прийшов і все за них зробив.

"Депутати своєю чергою ведуться на цей стереотип і задовільняють бажання виборців. Якщо ми подивимося на законодавство, то депутат – це та людина, яка ініціює і ухвалює рішення в інтересах цілої громади. Основне завдання депутата – ухвалювати конструктивні і зважені рішення, які будуть задовольняти інтереси всієї громади, а не перетворюватися в електриків, сантехніків тощо", – зазначив політолог.

Натомість Микола Яручик сказав, що йому з виборцями пощастило.

"Я звик працювати з громадою так, щоб залучити її теж, щоби вона була активною. Якщо ми здійснюємо суботник, то ми це робимо разом. Якщо ми робимо концерт, то десь допомагає депутат, а десь – самі мешканці. Тоді виходить дуже хороший результат", – запевнив він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якби комунальні служби виконували своіі обовязки то в людей не було б отаких "хотінь"
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні