«Сумно, що хтось дозволив собі ображати гея», - священик про скандальну виставу у Луцьку

8
-4
«Сумно, що хтось дозволив собі ображати гея», - священик про скандальну виставу у Луцьку
Священик Віталій Собко переконаний, що владі Луцька та організаторам вистави "Мапа ідентичності/Мова ворожнечі" варто ретельніше обдумувати, що слід показувати молоді.

Про це йдеться на сайті Волинської єпархії УПЦ КП.

Зазначимо, у п’ятницю, 15 вересня, показали виставу "Мапа ідентичності". Кримчанин Антон Романов повідомив присутніх, що буде роздягатися повністю і попросив вийти тих, кому це може бути неприємно. Також Романов наголосив, що взаємодія із глядачами дуже важлива для нього, а тому усі присутні мали написати свої імена на його оголеному торсі.

Згодом, у соцмережі з'явились гнівні відгуки про "нестандартне мистецтво". Також свою думку з приводу вистави висловила й керівник театру «ГаРмИдЕр» Руслана Порицька, яка підтримала автора вистави.

Окрім того, автор перфоменсу зазначив:

«До церкви я не ходжу, бо я гей. Тому я мушу обирати: або я гей, або я православний».

З цього приводу вирішив висловити власну думку протоієрей Віталій Собко.

Він зазначає, що в Християнстві чітко розмежовується ставлення до людини та до гріха, який вона скоює.

"До грішника ми ставимося з любов’ю, співчуттям, не засуджуємо його і допомагаємо виправитися, а його гріх, зло – засуджуємо і боремося з ним. Повинні пам’ятати, що кожен із нас має свої гріхи.

По-перше, «дуже сумно, якщо хтось із християн дозволив собі знущатися, ображати Антона чи інших людей тільки за те, що вони згрішили. Таким членам Церкви треба покаятися», – зазначив душпастир. По-друге, неправильно думати, що шлях до Церкви закритий для содоміта. Храм – це духовна лікарня, в яку грішник іде, щоби зцілитися милістю Божою".

Аби краще зрозуміти позицію Православ’я щодо гомосексуалізму священик радить прочитати декларацію Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій «Про негативне ставлення до явища гомосексуалізму та спроб легалізації так званих одностатевих шлюбів (реєстрації одностатевих партнерств)».

"Християни «не можуть миритися з гомосексуалізмом, іншими аморальними діями та їхньою пропагандою як явищами духовного й суспільного життя, - йдеться в документі.

"Тим більше, що «за зло Бог карає не тільки тих, хто особисто його звершує, але й тих, хто вголос чи мовчки його схвалює. Як вся людина страждає від хвороби одного органу, так і все суспільство страждає від зла, яке чинять окремі його представники", - додають в повідомленні.

Священник Віталій Собко також стверджує, що над останнім реченням слід задуматися представникам влади, організаторам подібних заходів.

"У проекти гендерної ідеології залучають насамперед молодь – наше майбутнє. А так не хочеться, щоб майбутнє України було її виродженням", - зазначив він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ага,дуже прааильний обізвався...,огллене тіло це гріх,а самі забули що адам і єва в раю годі ходили...
Відповісти
Так і в біблії тьма персонажів "возлежать" один з одним - попів це не бентежить
Відповісти
Деяких попів і самих "возлєжати" біля юного тіла - не дуже бентежить
Відповісти
Сумно. Але це життя. Тут воно так і є.
Відповісти
Гнати поганою мітлою цих псевдомитців
Відповісти
Цей Гармидер, сама назва про нього оворить давно пора закрити.Кого ти підтримуєш? Порицьа.Таке чіудо показувати молоді.Гнати вас всіх потрібно поганою мітлоюА не з бюджету гроші виділяти.На базар йди і роздягайся
Відповісти
Срамота!!!
Відповісти
За бюджетні гроші?! То тільки п**си можуть на ТАКЕ - виділити бюджетні гроші... дибілізм
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні